• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 12 °C

Hedef, komutan mıydı?

Hedef, komutan mıydı?
Tunceli'de 6 asker ve 1 sivilin hayatına mal olan saldırıda asıl hedefin, bölgeden saniyeler önce geçen Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu belirtildi.

Tunceli'de 6 asker ve 1 sivilin hayatına mal olan saldırıda asıl hedefin, bölgeden saniyeler önce geçen Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu belirtildi.

 

Tunceli’de 6 askerin şehit olduğu ve bir kadının hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısında asıl hedefin Tunceli’deki 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu öne sürüldü. Akkaya’nın patlamadan saniyeler önce bölgeden geçtiği belirtiliyor.

Tunceli kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta Elazığ karayolu üzerindeki Atatürk Mahallesi’nde önceki akşam saatlerinde karayolu kenarına tuzaklanan bombalı aracın, askeri araçların geçişi sırasında patlatılmasıyla 6 asker ve 1 sivil yaşamını yitirmişti. Bu saldırıda asıl hedefin Tunceli’deki 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya olduğu öne sürüldü. Tuğgeneral Akkaya’nın makam aracıyla patlamadan saniyeler önce olay yerinden geçtiği ve yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

 

GPRS’li araca gasp

Saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. PKK’lıların, saldırıyı gerçekleştirmek için önceki gün öğle saatlerinde Tunceli-Hozat karayolunda Türk Telekom’a ait ve içinde yer belirleme sistemi (GPRS) olan ticari aracı gasp ederken, araçtaki 2 kişiyi de bilgi vermelerini engellemek için kaçırdığı belirlendi. Gasp ettikleri araca yüksek miktarda patlayıcı yerleştirdikten sonra Atatürk Mahallesi Yeni Hastane Kavşağı’nda duble yol çalışmalarının sürdüğü yolun kenarına park eden PKK’lılar, 18.05’te askeri araçlar geçerken uzaktan kumanda ile saldırıyı gerçekleştirdi.

Patlamanın şiddetiyle, Tuğgeneral Akkaya’nın koruma aracı olan Land Rover marka cip yolun karşı tarafına fırlayarak yanarken, araçta bulunan uzman çavuşlar Cuma Karadavut ve Ahmet Oğul ile er Ramiz Demir, yine askerleri taşıyan sivil minibüste bulunan erler Fatih Küçükterzi, Kadir Dadaş, Mümin Koca şehit oldu. 50 metre uzakta yürüyen Fadime Acar da şarapnel parçasının isabet etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi.

 

Tuğgeneral önce geçti

PKK’lıların asıl hedefi olduğu öne sürülen Tuğgeneral Metin Akkaya’nın ise patlamadan saniyeler önce makam aracıyla bölgeden geçtiği ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu ifade edildi. Tuğgeneralin koruma aracında korumalarının bulunmadığı ve bu araçta şehit olan er Ramiz Demir’in hafta sonu bir çatışmada yaralandığı, Akkaya’nın da yaralı askerin bu araçla hastaneye götürülmesini istediği belirtildi. Bu arada PKK’lılar gasp ettikleri araçtaki 2 kişiyi saldırıdan sonra Çiçekli Köyü yakınlarında serbest bıraktı. Serbest bırakılan 2 şirket görevlisi Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, olayı anlattı. Görevliler, PKK’lıların araçtaki GPRS cihazını kapattıklarını ve cep telefonlarına el koyup, bataryalarını çıkardıklarını söyledi.

 

Acar’a otopsi

 Saldırıda hayatını kaybeden 7 çocuk annesi Fadime Acar’ın (55) cenazesi, MalatyaAdli Tıp’taki otopsinin ardından Tunceli’ye götürüldü. Babaları Ali Acar’ın da yaralı olduğunu söyleyen Acar’ın kızı Evrim Kıt, “Artık insanlar ölmesin diyoruz. Yeter artık. Annem geri dönmeyecek” dedi.

 Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırı ile ilgili soruşturma başlatırken polis de şüpheli 4 kişiyi gözaltına aldı.(DHA)

 

Tunceli Şehitleri uğurlanıyor

 Denizli, Afyonkarahisar , Kahramanmaraş, Tekirdağ, Yozgat ve Manisa şehitlerine ağlıyor. Tunceli’deki patlamada şehit olan 6 askerden otopsi işlemleri tamamlanan Jandarma Uzman Çavuş Cuma Karadavut, Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir ve Jandarma Er Mümin Koca’nın naaşı, Malatya’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Saldırıda şehit düşen jandarma komando er Ramiz Demir’in, 3 gün önce çıkan çatışmada kolundan hafif yaralandığı ortaya çıktı. Demir’in şehit olması, memleketi Afyonkarahisar merkeze bağlı Köprülü Köyü’nü yasa boğdu. Nişanlı olan Demir’in terhisine 45 gün kaldığı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Cuma Karadavut ise memleketi Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile çok sayıda vatandaş katıldı. Karadavut’un görev yaptığı Ankara’dan eşi Melek ve kızları İrem (10) ve Dilara’yı (5) da alarak, 20 gün önce geçici görevle Tunceli’ye gittiği belirlendi.

 

 

Aygün’den ihmal iddiası

Tunceli’deki saldırıda ihmal olduğunu öne süren CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin AygünTwitter’da şu ifadelere yer verdi: “PKK’nın dünkü terörist saldırısında 7 insanımızın ölümünde kullanılan Türk Telekom ’a ait araçta GPRS cihazı olduğu bilinmektedir. Buna rağmen, saldırıdan 5-6 saat evvel gasp edildiği halde araç neden takip edilmemiştir? Neden önlem alınmamıştır? Aracın saldırı yerine saatler öncesinde bırakıldığı düşünüldüğünde şehrin göbeğindeki bu araç neden fark edilmemiş ve müdahale edilmemiştir?”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim