• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

HDP olağan kongresini gerçekleştirdi

HDP olağan kongresini gerçekleştirdi
Hakların Demokratik Partisi (HDP) Dersim 3’ncü Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve milletvekillerinin katılım gösterdiği kongrede Dersim İl Eş Başkanları belirlendi. 

Belediye  Düğün Salon’unda yapılan kongreye HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP milletvekilleri Alican Önlü, Semra Güzel, Murat Çepni, Kemal Peköz, Dersim’deki tüm siyasi parti ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, yerlerine kayyum atanan Akpazar Belediyesi Eşbaşkanları Orhan Çelebi ile Songül Doğan katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Eş başkanı Hıdır Çiçek, yeni yönetimle birlikte çalışmalarının daha güçlü yürütüleceğini söyledi.

Ardından divan oluşturularak, saygı duruşunda bulundu. Kürt siyasetinin geçmişten bu yana verdiği mücadeleyi anlatan bir sinevizyon gösterimi izlendi.

 

"YAPILAN SALDIRILAR VARLIĞIMIZA YÖNELİKTİR"

Daha sonra gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Eş Genel Başkan Sezai Temelli, kongre ile birlikte kararlı mücadelenin büyütme zamanı olduğunu söyleyerek, “Tutuklu bulunan tüm arkadaşlarımız ve halkımız özgür olana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Temelli, Dersim’in tüm dünyaya örnek olabilecek bir yer olduğunu söyleyerek, “tekçi ve faşist anlayışa karşı yüzyıllardır direndi. Dersim direnmeyi bir yaşam biçimi haline getirdi. Dersim deyince karşımıza savaş platosu çıkıyor. Dayatmaya çalıştıkları senaryo budur. Bizde bu senaryoyu parçalayıp, yırtıp atarız. Bu anlayışlara karşı mücadelemiz sürecektir. 1937-38 katliam ve sürgünler günümüzde sürüyor. Bu iktidar tarihi tekerrür etmenin peşinde. Bunu yapanlar bilmiyorlar ki tarihin çöplüğünde başka gidecek yerleri yoktur” diye konuştu.

Temelli, “Yapılan tüm saldırılar varlığımıza yöneliktir. Bu nedenle kimliğimize ve dilimize sahip çıkacağız. Ortak vatanımızda demokratik cumhuriyeti inşa edene kadar mücadele edeceğiz. Demokratik cumhuriyet bir arada yaşama iradesidir. Farklılıkların bir arada olmasıdır” diye belirtti.

 

"ALEVİ SORUNUNUN SİYASETLE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR"

Ülkenin tüm sorunlarına cevap olabilecek demokratik anayasanın kaçınılmaz olduğunu söyleyen Temelli, İzmir’de Alevi ailelerin evlerinin işaretlenmesine dikkat çekti. Temelli konuşmasına şöyle devam etti:

“İktidar yapılan işaretlemelere tepki gösteriyor. Yine şov peşinde, bunu yapanlar cezalandırılacakmış. Bunu yapanları cezalandırmak Alevi sorunun çözmez. Alevi sorunun siyasetle çözülmesi gerekiyor. Ancak Alevileri yok sayan bir zihniyet var karşımızda. 17 yıldır hiçbir sorunu çözmediğiniz gibi bu sorunları büyüttünüz. Yine en büyük sorunlardan biri Kürt sorunudur. Kürt sorunun çözümünü nereden geçtiğini defalarca daha önce söyledik. Gelin hep birlikte demokratik çözüm için bir yol açalım.”

 

İL EŞ BAŞKANLARI BELİRLENDİ

Çökmüş ve çürümüş zihniyete karşı erken seçim dedik. En kısa zamanda bu iktidardan kurtulma zamanıdır. Bu iktidar ülkeye her gün yeni bir kötülük ekliyor. Meclise getirilen bütçe yoksulluktur. Halka getirebilecek hiçbir yararı yoktur. Sadece kendi müteahhitleri ve silah tüccarlarına yararı vardır. O nedenle adaletli ve demokratik bir Türkiye için bu erken seçimi istiyoruz. Bu iktidar gidene kadar 7-24 ayaktayız. İktidarı tarihin çöplüğüne süpürene kadar bize durmak yok” diye konuşmasını tamamladı.

Ardından faaliyet raporu okunarak yeni yönetim belirlendi. HDP’nin Dersim İl Eşbaklanları İbrahim Kasun ile Nurşat Yeşil oldu. Kongre, halaylar eşliğinde son buldu.

hdp-kongresini-gerceklestirdi-(1).jpghdp-kongresini-gerceklestirdi-(3).jpghdp-kongresini-gerceklestirdi-(2).jpg20191202_2_39623291_49983237.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim