• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 26 °C

HDP Milletvekilleri "Herkes İçin Adalet" kampanyasını açıkladı

HDP Milletvekilleri  "Herkes İçin Adalet" kampanyasını açıkladı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, 4 aylık “Herkes İçin Adalet” kampanyasına ilişkin parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ünde katıldığı basın toplantısında kampanyanın amacına dair değerlendirmelerde bulunuldu.

HDP Milletvekili Alican Önlü, 2020 yılının tüm muhalifler için zor bir yıl olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında “MHP Genel Başkanının ‘HDP’nin kapatılmalıdır’ demesi ile ‘bütün yol ve yöntemleri denedik bir türlü kapatmıyoruz” demenin başka bir biçimi olduğunu belirtti.

Önlü, sadece HDP’nin değil bir bütün demokrasi güçlerinin sindirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, “Toplumu sessiz bırakma çabası vardı. Buna karşı mutlaka alanları korumamız gerekiyordu. 1 Haziran’da Adalet Demokrasi Özgürlük Yürüyüşü başlattık. Yürüyüşle birlikte toplumdaki birçok korku kırıldı. İşinden edilen birçok kişi greve başladı. En son olarak Boğaziçi Üniversitesi direnişi verildi. Bu iktidarın elindeki en büyük argüman savaştır. Savaşta bütün her şeyi dizayn etmeye çalışıyor. Savaşa karşı barış, tecritte karşı özgürlük dedik. 1 Eylül’de böyle bir süreç başlattık. Bu beraberinde birçok buluşmayı da getirdi. En başta ortak mücadele etmemiz gereken Aleviler, kadınlar, gençler, ekolojistler ve muhalif dinamikler ile bir araya geldik. Bu iktidara karşı ortak mücadeleyi nasıl yürüte bileceğimizi tartıştık. Süresiz, kesintisiz AKP, MHP ve Ergenekon bloğu gidene kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Parti olarak bir inşa sürecine girdiklerini vurgulayan Önlü, kampanyaya ilişkin şunları kaydetti:

“Bunun için 4 aylık bir süreç başlattık. 01 Şubat- 01 Haziran arası temel ihtiyaç olan, adalete ihtiyaç duyan bütün herkes için süreç başlattık. Herkes için adalet dedik. Türkiye’de ve Kürdistan’da her alanın, adaletsizliğin yaşandığını hep dile getiriyoruz. Düşman hukuku uygulandığı bir AHİM kararı var. Bunun için 4 aylık kampanyamızın temel başlıklarından biri AHİM. Kararını topluma anlatmasıdır. Temel sorunlarından biriside açlık, doğa, kadın karşısında da bir adaletsizlik var. Bunların hepsini içerecek 4 aylık bir program çıkardık. Bu kampanyalarımızı yürüteceğiz. Bununla birlikte bir eylem sürecine de gidiyoruz. Belirli günler için eylem takvimini ortaya çıkaracağız. Parti çalışanlarımızla, kadın, gençlik üyelerimiz, birleşenlerimizle birlikte bu süreci beraber örgütleyeceğiz.”

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise, kampanya kapsamında AİHM kararını, Kobane davasını ve tecritte karşı yürütülen açlık grevleri çerçevesinde meşru demokratik eylemlerin yapılacağını belirtti.

Bülbül, AKP Genel Başkanından, bakanlarına, il örgütünden, savcılarına, kadar hepsinin suç işlediğinin altını çizerek, “Süleyman Soylu Kürt halkına, HDP’ye, kadınlara, Alevilere, insanlığa karşı suç işliyor” diyen Bülbül, bu yüzden AKP Genel Başkanı ve Soylu’nun yargılanması gerektiğini vurguladı. Bugünkü hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlüğün olmadığını dile getiren Bülbül, şöyle konuştu: “Bugünkü ortamda yargılanmasına imkan vermiyor olabilir. Fakat hukuk, adalet, eşitlik ve özgürlüğü sağlayıp mutlaka bunların yargılanmasını ve hukuk önünde işlediği suçların cezasını çekmesini sağlayacağız. Bir üniversite öğrencisi Gülistan Doku bir yılı aşkındır Dersim’de bulunamıyor. Dersim’de alınan nefesi, evleri, sokağı, konuşmayı izleyen devlet bir tane üniversite öğrencisi kadını bulamıyor. Bu ne ahlaksızlıktır. Aslında Gülistan Doku, Veli Yıldız şahsında Dersim’e ve Türkiye toplumuna, Kürt, Alevilere yürütülen sistematik bir inkâr politikası var. Bugün Tunceli kanunu güncellenerek yürütülüyor. Tüm sorunlar karşısında meşru, demokratik mücadelemizi yürüteceğiz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim