• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 5 °C

HDK ve ESP’ye yönelik gözaltılar protesto edildi

HDK ve ESP’ye yönelik gözaltılar protesto edildi
Aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da bulunduğu HDP bileşenlerinden olan ESP’ye yönelik operasyon ve gözaltılar HDP Dersim İl Örgütü tarafından protesto edildi.

HDP Dersim İl Örgütü tarafından aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da bulunduğu HDP bileşenlerinden olan ESP’ye yönelik operasyon ve gözaltılar protesto edildi. Sanat Sokağı’nda yapılan basın açıklamasını HDP Dersim İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil okudu. Yeşil’in arından HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya konuştu.

 

AYKIRI SESLER SUSTURULUYOR

Siyasi iktidarın tüm sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve muhalif kesimleri susturma amacında olduğunu belirten Nurşat Yeşil, "AKP-MHP Koalisyonu, muhalifleri susturmak ve bastırmak, demokratik ve toplumsal muhalefeti sindirmek için her türlü hukuksuzluğu kullanmakta, her türlü usulsüzlüğü yapmaktadır. İktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla, bir kez daha bir gözaltı dalgasını başlattıkları açıktır. Siyasal iktidar tüm devlet kurumlarını kendi iktidar politikaları doğrultusunda şekillendirip aykırı sesleri susturup, toplumun tüm muhalif kesimlerini, medyayı, sivil toplum örgütlerini, baroları ve meslek örgütlerini gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalışmaktadır" dedi.

 

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN

Nurşat Yeşil konuşmasının devamında; "Dini örgütlere ve cemaatlere pirim vererek, burada yaşanan taciz ve tecavüz olayların üstünü örten, Mevsimlik tarım işçilerine faşist grupların saldırma ve linç girişimine göz yumanlar demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütenlere amansız şekilde saldırmaktadır. Bunun adı da faşizmdir. Bu gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını veya sindireceklerini sananlar yanılmaktadır. Haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır. Toplumun her kesimi ve herkes için demokratik bir ülke inşa edene kadar demokratik mücadelemize ve direnişimize devam etme konusunda kararlı olduğumuzu ve vicdan sahibi her yurttaşımızı dayanışmaya çağırdığımızı bir kez daha vurguluyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim