• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 16 °C

Güyüldar’dan üniversiteliler için duyarlılık çağrısı

Güyüldar’dan üniversiteliler için duyarlılık çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Eski Milletvekili ve Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Hasan Güyüldar, ildeki sivil toplum örgütleri ile resmi kurumlara bir mektup göndererek, üniversiteli öğrencilerine burs verilmesi konusund

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Eski Milletvekili ve Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Hasan Güyüldar, ildeki sivil toplum örgütleri ile resmi kurumlara bir mektup göndererek, üniversiteli öğrencilerine burs verilmesi konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.
Güyüldar, çok sayıda sivil toplum örgütü, meslek kuruluşları ve kamu kurumlarına yolladığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“Sorunlu bir coğrafyanın yoğun sorunu olan ilimizde yaşıyoruz.
Sorunlarımızı sıralarsak sayfaları aşar. Bu sorunların içinde toplumumuzun önceliğini her zaman eğitim almıştır. Bu amaç için insanımız her zaman çırpınıp durmaktadır. Aydınlık ve geleceğimiz olan eğitim maliyeti olan bir süreçtir. Bir baba ve anne olarak hepimiz de biliriz ki çocuğumuzun ana sınıfına gitmesi ile giderler başlar süreç üniversiteye başlamayla katlanarak devam eder. Bacası tütmeyen bir ilde de yaşıyorsak elbette işsizlik alabildiğine yaygın olur. Geçmişte geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan köylerimizin, köylülerimizin konumu bugün ne olduğu ortadadır. Toplumu kurtaracağız diye bir iddiamız, becerimiz olmasa da yine de yerimizde durmayalım. Yönü aydınlanmaya dönük toplumumuzun hasreti olan gençlerimizin eğitimine bir nebze de olsa merhem olmak için vicdanımızla yüzleşelim diyorum. Dayanışma içerisinde olursak toplumumuzun yararına yeni projelerin önü açılır.

Ekonomik sıkıntı içindeki ailelerin üniversitede okuyan gençlerinin eğitimi yarım kalmasın diye 20 yılı aşkın bir süreden beri çaba göstermekteyim. Bu çabamız 2007 yılından beri de kurumlarda çalışanların duyarlılığıyla devam etmektedir. En son 2010-2011 eğitim döneminde 120 üniversiteli gencimize okulların açık olduğu bir eğitim döneminde ayda 70 TL burs verdik. Rakam küçük de olsa öğrenciye gösterilen ilgi, veliye verilen destek moralleri yükselterek başarının önünü açmıştır. Bu çabalar bize doktor, hukukçu, mühendis, işletmeci, öğretmen meslekleri olarak geri dönmüş ve dönecektir.

Başını iki avucunun içine alarak “ben çocuğumu nasıl okuturum” diye kara kara düşünen gencimizin babasını rahatlatmak için
Üniversitede okuyan gencimizin parasızlıktan kaydını dondurmaması için
Gencimizin bunalıma düşüp bir daha geri dönememek kaydıyla üniversitesini terk etmemesi için

Herkesimi sorumluluğa davet ediyorum. Bu sorumluluğu yerine getirmek için hiçbir kimseden ekonomik düzeninin sarsan, çoluk çocuğunun nafakasını getirip versin diye bir talebimiz yoktur. Gönüllülük duyarlılığı ile ayda bir kere sıradan bir lokantada bir öğle yemeği ücreti tutarında destek bekliyoruz. Alın teri olarak dernek hesabına yatıracağınız 1 TL de olsa 100 TL de olsa bu meblağın tamamı öğrencilerimizin hesaplarına yatmaktadır. Gideri ve masrafı olan derneğimizin giderlerinin tamamı şahsım tarafından karşılanmaktadır.
Burs almak için yapılan müracaatlar sonucu evrakları derneğimiz bünyesinde yer alan çeşitli kurumlarda çalışan arkadaşların oluşturmuş olduğu komisyon tarafından titizlikle incelenip çok seçici davranılmakta ve kesinlikle hak eden ailelerin çocuklarına burs verilmektedir.
Donanımlı okullarda, özel ders ve dershanelerde bir yarış atı gibi üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere karşı mevcut zor koşullar içerisinde üniversite kazanma başarısını gösteren bu gençlerimize biz insan olarak sorumluluk duygusu içerisinde vicdanımızın sesine kulak vererek sahiplenelim diyor, işlerinizle başarılar dileğimle sizi içtenlikle selamlıyorum.”

Dernek olarak elden para toplamadıklarını belirten Güyüldar, katkıda bulunmak isteyenlerin katkılarını şu banka hesaplarına yapabileceklerini sözlerine ekledi:

INGBank: 6825918
Ziraat Bankası: 25844949-5001
Vakıfbank: 00158007282348694
İşbankası: 131087927
Halkbankası: 43000020

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim