• BIST 9548.09
  • Altın 2493.525
  • Dolar 32.5091
  • Euro 34.5668
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 10 °C

Genç sinemacılar destek bekliyor

Genç sinemacılar destek bekliyor
Dersim’de kısa film ekibi kuran bir grup arkadaş, cep telefonu kamerası ve kendi ürettikleri ekipmanlar ile film çekiyor.

Grup, kurdukları  “Dersim Zombi” isimli kısa film ekibi ile amatörce kısa filmler çekmeye başladılar. Murat Uz,  İlhan Kaya,  Gizem Kaya,  Erkan Kur, Eren Güneş,  Zülfü Corman, Umut Soylu ve Cavit Tütmez’den oluşan ekip, şuana kadar  9 kısa metrajlı film çekti. Kısıtlı imkanlar ile film çeken genç sinemacılar, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durarak daha çok sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermeleri için örnek olmaya çalışıyor.

Film ekibi, 2019 yılında başladıkları çalışmalar sonucunda Çığlık, Zemheri, Dehşet günlüğü, Milaket, Gecenin sessizliği, Buluşma, Kahin, Geçmişin gölgesinde ve Yasak bölge  isimli filmler çekti.     

Filmlerin yönetmenliğini ve senaristliğini yapan  İlhan Kaya, Murat Ozan ve Gizem Kaya, bir yıl önce kurdukları ekip ile amatörce filmler çekmeye çalıştıklarını kaydetti.       

Kameraları olmadığı için cep telefonu kamerasıyla film çektiklerini ifade eden İlhan Kaya, ''İlk zamanlar emanet kameramız ile kendi görüntülerimizi çekip oluşturduğumuz internet sitesinde yayınlıyorduk. Daha sonra kısa filmler çekmeye başladık. Bugüne dek 9 filmimiz oldu. Türkiye'de bildiğimiz kadarıyla İstanbul, Ankara ve İzmir dışında bizim gibi film ekipleri yok. Dersim’de de   bu alanda bir örnek olmak istiyoruz. Amacımız bu filmlerde profesyonelliğe ulaşmak, bunun için gerekli ekip ekipmana ihtiyaç duyduğumuzdan dolayı duyarlı kişilerden destek beklemekteyiz. Daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz, seyirci kitlemizde var onlarda bunu istediği için bunu paylaşmak istedik şimdiden destek veren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz, bizi izlemeye devam edin.”dedi.

Film ekibinin teknik işlerini yürüten Murat Uz ve  Gizem Kaya da, tamamen kendi çabaları ile imkanları ölçüsünde filmler çekmeye çalıştıklarını anlattı.       

Çekim tekniklerini geliştirmek ve daha güzel sahneler çekebilmek için kendilerine has yöntemlerle ekipmanlar oluşturduklarını dile getiren Murat Uz, ''Çekimlerimizi daha profesyonel hale getirmek için kendi çabalarımız ile bir takım ekipmanlar hazırladık. Bundan sonraki çalışmalarımızda daha iyi verim alabilmek için ekipmanlarımızı geliştirmek istiyoruz.''diye konuştu.

Çektikleri filmlerle ödül almak istediklerini belirten genç sinemacılar, Dersim’de genç sinemacıların yetişmesine öncülük etmek istediklerini, gençlerin sosyal ve kültürel anlamda ön plana çıkmasını sağlamak için kısıtlı imkanlarla yürüttükleri çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.

Genç sinemacılar, amatör olarak başladıkları sinemacılık sektöründe profesyonel deneyim elde ederek büyük metrajlı film çekmek istiyor.

Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim