• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • Tunceli 27 °C

Genç kadın muhtar, boşaltılan köyüne dönmek istiyor

Genç kadın muhtar, boşaltılan köyüne dönmek istiyor
Ovacık İlçesine bağlı Buzlutepe Köyü'nün 24 yaşındaki muhtarı Şilan Aslan, bir yandan üniversite eğitimine devam ediyor diğer yandan tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor.

Genç muhtar, köyün yol, su ve elektrik sorunlarını çözerek ekolojik tarım hayalini hayata geçirmek istiyor.

24 yaşındaki Şilan Aslan Türkiye'nin en genç muhtarlarından biri. Kendi köyü 26 yıldır boşatıldığı için  Ovacık İlçesine bağlı  Kızık Köyü'nde bir okul lojmanında kalıyor.

Aslan, aynı zamanda Fırat Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi. 1994 yılında boşaltılan köyünde 2019 yerel seçimlerinde aday olarak muhtar seçildi. O yıllarda 35 hane olan köy, şimdi 4 haneden oluşuyor. Köyünde ekolojik tarım yapmak isteyen Aslan, köyün yol, su ve elektrik gibi sorunlarını çözmek için uğraşıyor.

Şilan Aslan, 26 yıldır boşaltılan köyüne dönmenin hayali ile çalışma yürütüyor.

Bir yandan üniversite eğitimi diğer yandan ise tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Şilan Aslan, tek hayali köyüne dönüp tarım ve hayvancılık yapmak.

Aslan, “Köyümüz 26 yıl önce boşaltıldı o günden bugüne köyümüze gidemiyoruz. Ben hem muhtarlık yapıyorum hem de üniversite okuyorum. Bu köyde geçiciyiz, okulun lojmanında kalıyoruz. Burada tarlamız yok, arazimiz olmadığı için rahat değiliz. Kendi köyümüze dönmek istiyoruz ancak orada yol yok, su yok ev yok. Kendi çabalarımla köyüme birşeyler yapmak için çaba sarf ediyorum. Muhtarlık yapmak zor, insanların sorunları çok fazla  ben gerekli çabayı sarf ediyorum. Umarım köyümüzde eksikleri tamamlayıp tekrar döneceğiz"dedi.

2019 yerel seçimlerinde muhtar seçildiği zaman birçok insandan destek aldığını ifade eden Şilan Aslan, kadınların da bir şeyleri başaracağını göstermek istedim.

Arslan, "Muhtarlık seçimlerinde birçok kesimlerden destek aldım. Kadınlar da bu anlamda kendisine güvensin, kadınlar da muhtar olsun, belediye başkanı olsun, kaymakam olsun ve iyi yerlere gelsinler" şeklinde konuştu.

Muhtarlığını yaptığı Buzlutepe (Kakper) köyüne dönmek için yetkililerin kendisine destek vermesini istediğini belirten Aslan, "Umarım köye yol getirebiliriz. Eğer yol getirebilirsek ekolojik tarım yapmayı düşünüyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim