• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 12 °C

Gaziantepli öğrencilerden ilimize ziyaret

Gaziantepli öğrencilerden ilimize ziyaret
"Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Gaziantep`den ilimize gelen 40 öğrenci ve görevli öğretmenleri Vali Tuncay Sonel’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Gaziantep`den ilimize gelen 40 öğrenci ve görevli öğretmenleri Vali Tuncay Sonel’i ziyaret etti.

Öğrencileri misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Sonel, “Bugün Gaziantep’ten Tunceli’ye gelen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ‘Hoş Geldiniz’ diyoruz. Sizleri Tunceli’de görmekten ve misafir etmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.  Sizlerin Gaziantep’ten Tunceli’ye gelmenizi Anadolu’daki dostluk ve kardeşlik duyguları açısından son derece önemsiyoruz. İnşallah kültür ve medeniyetimizin temel değerlerini bu programlarla hep birlikte yarınlara taşıyacağız. Buraları gezmeniz, görmeniz, tanımanız dayanışma ve siz gençlerin bilgi ve görgülerinin artması açısından da son derece önem taşıyor. İnşallah Tunceli’den keyifli ve öğretici hatıralarla dönersiniz. Ailelerinize ve tüm Gazianteplilere Tunceli’den selamlar götürün. İnşallah sizler üzerinden Tunceli ve Gaziantep illeri arasında uzun yıllar sürecek güçlü gönül köprüleri kurulacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere çeşitli armağanlar veren Vali Sonel, misafir öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Tunceli’de dört gün misafir olan öğrenciler, Anafatma Ziyareti, Kemerbeli Çevre Temizliği, Anafatma Mevkii Doğa Sporları Merkezi Ziyareti ve Zipline Etkinliği, Şehir Turu, Millet Kıraathanesi, Tekne Gezisi ve Vali Sonel tarafından yaptırılan Mameki Parkı içindeki açık yüzme havuzunda keyifli saatler geçirdiler. Ayrıca Millet Bahçesinde Uçurtma Şenliği, Pertek İlçe Ziyareti, Şehitlik Ziyareti, Pertek Çelebi Ağa Camii, Feribot Gezisi, Pertek Kalesi gibi tarihi ve turistik mekânları ziyaret ederek ilden ayrıldılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim