• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 10 °C

FKA, Yeni Kalkınma Kurulu Başkanını Seçti

FKA, Yeni Kalkınma Kurulu Başkanını Seçti
Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığına, İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer seçildi.

Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığına, İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer seçildi.

FKA'nın Birinci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, ajansın hizmet binasında yapıldı.

Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen, toplantıda yaptığı konuşmada, son iki yılda, kalkınma kurulunun, yönetim kurulunun ve ajans personelinin yoğun çabalarıyla Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini belirtti.

2010 yılında uygulanan iki destek programının meyvelerinin alınmaya başladığını ifade eden Taşkesen, bu yılın ilk yarısında ise dört destek programının başlatıldığını, bölgenin yatırımcılar tarafından, bölge vizyonunda belirtilen ifadesiyle "tercih edilmesi" için pek çok çalışma yapıldığını söyledi.

Taşkesen, "Başkanlığım süresince kurulumuzun daha etkin çalışabilmesi için kendi içerisinde tarım, sanayi ve ticaret, sosyal yapı, turizm, teknik altyapı ve çevre olmak üzere beş alanda sektörel komisyonlar oluşturulmuştur. Bu komisyonların görüşleri ajansımızın başta destek programları olmak üzere alacağı kararlarda etkin rol oynamış ve oynamaya devam edecektir. Bildiğiniz gibi görev sürem dolduğu için bugün son defa kurulumuza başkanlık ediyorum. Geride bıraktığımız dönemde kurul çalışmalarına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı için seçim yapıldı.

Seçim sonucunda Prof. Dr. İbrahim Gezer, Kalkınma Kurulu Başkanlığına getirildi.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Akın ise Başkan Vekilliğine seçildi.

FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Bedrettin Taşkesen'e katkılarından dolayı plaket verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim