• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 15 °C

FKA 1.Bölgesel Kalkınma Konferansı’na Ev Sahipliği Yapıyor

FKA 1.Bölgesel Kalkınma Konferansı’na Ev Sahipliği Yapıyor
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenecek olan 1. Bölgesel Kalkınma Konferansı 22-23 Eylül 2011 tarihlerinde Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenecek olan 1. Bölgesel Kalkınma Konferansı 22-23 Eylül 2011 tarihlerinde Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.
Birçok ülkeden akademisyenlerin 90’a yakın bildirileri ile katılacağı konferansta, bölgesel kalkınma alanında uzmanlaşmış 20’yi aşkın yerli ve yabancı davetli konuşmacı da yer alacak. Ayrıca ülkemizdeki tüm kalkınma ajansları temsilcileri aracılığı ile konferansa katılacak.
“Bölgemizin tanıtımı adına katkısı büyük olacaktır”

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, uluslararası çapta düzenlenecek olan 1. Bölgesel Kalkınma Konferansı ile Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden akademisyenler ve uygulayıcılarını bir araya getirme imkânını sunarak tecrübe paylaşımına fırsat verileceğini belirtti.
Altunyuva; “Ülkemizde kalkınma ajanslarının 3 yıllık bir geçmişi söz konusu. Bu etkinlikte hem teorik alanda yapılan çalışmalar, hem de diğer ülkelerin iyi uygulamaları ve deneyimlerini paylaşma imkânına sahip olacağız. Yine konferansta, "Bölgesel kalkınmadaki son yönelimler nedir?", "Bu konudaki diğer ülke deneyimleri nelerdir?" gibi konular ele alınacaktır. Ayrıca bu konferansı bölgemizin değerlerini tanıtmaya yönelik bir fırsat olarak gördüğümüzden dört farklı rotada gezi düzenleyeceğiz” dedi.
Konferansta, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl Valisi M.Hakan Güvençer’in yapacağı açılış konuşmalarının ardından OECD,  İslam Kalkınma Bankası, Endonezya Ulusal Kalkınma ve Planlama Ajansı ve Avrupa Komisyonu’ndan temsilcilerin katılımıyla “Bölgesel Kalkınmaya Küresel Bakış” temalı genel oturum gerçekleştirilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim