• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 27 °C

Ferhat Tunç, İfade Verdi

Ferhat Tunç, İfade Verdi
Tunceli’de bloğun desteklediği bağımsız aday olarak seçime katılan ancak seçilemeyen Sanatçı Ferhat Tunç, Seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmalar yüzünden hakkında açılan soruşturma nedeniyle Tunceli adliyesine gelerek ifade verdi.

Tunceli’de bloğun desteklediği bağımsız aday olarak seçime katılan ancak seçilemeyen Sanatçı Ferhat Tunç, Seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmalar yüzünden hakkında açılan soruşturma nedeniyle Tunceli adliyesine gelerek ifade verdi. 
Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olan ancak kazanamayan Sanatçı Ferhat Tunç, Nazimiye İlçesi'nde Seçim bürosu açılışı sırasında yaptığı bir konuşmada 'suçu ve suçluyu övdüğü' iddiasıyla hakkında açılan soruşturma nedeniyle Tunceli Adliyesi'ne giderek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Adliye girişinde açıklama yapan Ferhat Tunç şunları söyledi: "Bugün buraya mazbatamızı almamız için gelmemiz gerekirken, halkımız bunu uygun görmedi ve mazbatayı alamadık. Durum böyle olunca da hakkımda Seçim döneminde yaptığım konuşmalar nedeniyle ard arda soruşturmalar açılmaya başlandı. Hakkımda açılan birkaç soruşturma olduğunu öğrendim. Bunlardan biri için bugün ifade vermeye geldim. Nazimiye Seçim bürosunun açılışı sırasında yaptığım konuşma nedeniyle hakkımda 'suçu ve suçluyu övmekten' dolayı soruşturma açılmış. Ben Nazimiye Seçim bürosu açılışında yaptığım konuşmada, Dersim kırsal alanında öldürülen PKK'lılarla ilgili bir konuşma yaptım ve görüşlerimi dile getirdim. Konuşmam da operasyonların artık çözüm olmadığını ve devletin bu gençleri öldürmek yerine, hiç zaman kaybetmeden demokratik barışçıl yollarla bu sorunu çözmesi gerektiğini belirten bir konuşma idi. Ayrıca konuşmamda artık Kürtlerin şehit düşen evlatlarına sahip çıktığını belirtmiştim. Zaten bu durum da doğrudur. Kürt halkı evlatlarına sahip çıkıyor. Devletin terörist diye öldürdüğü hiçbir kimsenin sahipsiz kalmayacağını bilmesi gerekir. Bu kapsamda bir konuşma yapmıştım. Artık Türkiye bu tür utançlardan kurtarılmalı, yaptığımız her konuşma ya soruşturma ya dava konusu yapılıyor. Artık Türkiye bunları aşmalı, düşünce ve fikir özgürlüğü bir an önce sağlanmalı, insanlar rahatlıkla görüşlerini açıklayabilmelidir. Bence acilen hükümetin bu yeni dönemde bu konuda yeni düzenlemeler yapması gerekiyor ve Türkiye bu utançtan bir an önce kurtulmalı. "

Ferhat Tunç, savcıya ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim