• BIST 9508.43
  • Altın 2491.482
  • Dolar 32.6
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 27 °C

Evsiz kalan aileye ziyaret

Evsiz kalan aileye ziyaret
1994 yılındaki köy boşaltmaları nedeniyle köylerinden çıkarılan ve Merkeze bağlı Alacık Köyü'nden Kutudere Gökçek Köyü'ne gelen Bozkurt ailesi, burada ikamet ettikleri sağlık ocağında da çıkartıldı.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu evsiz kalan aileyi ziyaret etti.

1994 yılındaki köy boşaltmaları nedeniyle köylerinden çıkarılan ve Merkeze bağlı Alacık Köyü'nden Kutudere Gökçek Köyü'ne gelen Bozkurt ailesi, burada ikamet ettikleri sağlık ocağında da çıkartıldı. Bozkurt ailesi, sürgün edildikleri köyde sağlık ocağı olarak yapılan ancak kullanılmayan binaya yerleşmişlerdi. Yaklaşık 25 yıldır sağlık ocağı binasında ikamet eden Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt çifti, 15 yıldır kullandıkları alan için işgaliye ödemeye devam etti. İkamet ettikleri bina daha sonraki süreçte Milli Emlak Müdürlüğüne devredildi. Geçtiğimiz aylarda ise Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt'a ikamet ettikleri binanın boşaltılması için tebligat yapıldı.

SAĞLIK OCAĞI BOŞ AMA ÇADIRDA KALIYORLAR

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Kutudere Gökçek Köyü'nde jandarma tarafından ikamet ettikleri sağlık ocağından çıkarılan aileyi ziyaret etti. Dersim Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Haydar Gözlü'ye konuşan Maçoğlu,"Bu topraklarda insanlarımız sürekli acı çekiyor.1994 yılında yüzlerce köyümüz boşaltıldı. Bu insanlarımız da köylerinden çıkarıldılar ve buraya geldiler, şimdi buradan da çıkarılıyorlar. Ne istiyorlar bu fakir insanlardan? Toplumumuz yıllardan beri zaten türlü zorluklar çekiyor. Şuan çadırda kalıyorlar, elektrik olmadığı için çökelek, süt ve tereyağı gibi süt ürünleri bozuluyor. Sağlık ocağı binası boş, ama bu insanlar bu çadırda yılanların, börtü böceklerin arasında yaşamak zorunda kalıyorlar. Biz de elimizden geldiğince kendilerine destek olacağız" dedi.

GÖREVLİLER ASKERLER EŞLİĞİNDE GELDİ

Emlak Müdürlüğü görevlileri jandarma eşliğinde Bozkurt ailesinin kaldığı eve geldi. Aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşan Mehmet Bozkurt ile Elif Bozkurt, evlerinde çok sayıda süt ve süt ürünleri olduğunu, binayı boşaltmak için zaman istediklerini belirtti. Ancak yetkililer bu talebe kulak asmadı.

Elif Bozkurt,"94 yılından beri buradayız. Biz geldiğimizde burada elektrik ve su yoktu. Asker bizi köyümüzden çıkardı ve gitmemizi istedi. Biz de buraya yerleştik, yıllardır kirasını veriyoruz, ama bizi buradan çıkardılar. Eşyalarımızı ve yiyeceklerimizi almamıza bile izin vermediler. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedik ama yine de bizi buradan çıkardılar" şeklinde konuştu.

Kapının kilidini görevlilere vermeyen Elif Bozkurt, Tunceli Valiliği'nden süre istediğini, konteynır talebi yerine getirildiğinde evi kendisinin boşaltacağını ifade etti. Ancak jandarma kapının kilidini kırarak tahliye işlemini başlattı. Elif Bozkurt ise yaşananlar nedeniyle sinir krizi ve baygınlık geçirdi.

BİZ FAKİRİZ, BİZE BİR YER BULSUNLAR

Kaldığı sağlık ocağından zorla çıkarılan Mehmet Bozkurt,"25 yıldır buradayız, burası evimiz oldu. Bizi dışarı attılar, hayvancılık yapıyoruz. Ev yanımızda boş duruyor, biz ise çadırda yaşamak zorunda bırakıldık. Biz fakir insanlarız bize bir yer bulsunlar" dedi.

SAĞLIK OCAĞI NEDEN BOŞALTILIYOR?

Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre; 25 yıldır Bozkurt Ailesi'nin ikamet ettiği sağlık ocağı yeniden restore edilerek kamp alanı ve kültür merkezi olarak yapılandırılacak. Sonraki süreçte ise daha önce Pülümür Vadisi Hakis Köyü sınırlarında kalan okul gibi ihale edilecek.

ALİ HAYDAR GÖZLÜ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim