• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 9 °C

ERDOĞAN’NIN “ BÜYÜK FÜTTÜHATI” VE KILIÇDAROĞLU…

Cihan SÖYLEMEZ

Türkiye medyası geçen haftadan beri Türkiye’nin Suriye’ye ile savaşa girip-girmeyeceğini yazıp duruyor.
Oysaki Türkiye , Suriye ile çoktan savaşa girmiş durumda.

Nasıl mı ?
Türkiye , Suudi Arabistan ve Katar yönetimi ile birlikte Suriye’de ki muhaliflere her türlü desteği sağlıyor.
Türkiye kamplarında barınan , silahlandırılan silahlı güçler Suriye’ye sızıp ülkelerini kan deryasına döndürüyorlar.

Ne adına ?
Demokrasi , İnsan Hak ve Özgürlükleri adına mı ?
Yoksa kendilerine göre Laik olan rejimi devirip Şeriat devleti kurmak adına mı ?
Türkiye Medyasında ismi “ Suriye Özgürlük Ordusu”  diye tanımlanan silahlı muhalifler kendi ordularına “ Muaviye Ordusu” diyorlar. Bu gerçek , Türkiye medyası tarafından özellikle saklanmak isteniyor.
Peki Suriye’de ki silahlı isyan gruplarını destekleyen Emevi devletler demokrasinin Kabe’si mi yoksa Dilsiz Şeytanlar mı ?
Kadının oy kullanma hakkının olmadığı , demokrasinin kırıntısının dahi olmadığı , Alevi/Şia/Nusayrı düşmanlığı ile bilinen Suudi Krallığı ve Katar Şeyhliği mi Suriye’ye demokrasi , insan hak ve özgürlükleri getirecek ?

Yoksa…
28 Şubat soruşturmasını ilkel bir intikam soruşturmasına dönüştüren, KCK soruşturmaları ile ülke de halkın seçmiş olduğu belediye başkanlarını, milletvekillerini , il genel ve belediye meclis üyelerini cezaevlerine dolduran , dini bir toplum düzeni için kadınının özgürlük alanlarını daraltmakla başlayan , Aleviler’den aldığı vergi ile Cami yaptıran cemevlerini yok sayan , Milyonlarca kişinin kendi anavatanlarında konuştuğu Zazacayı, Kürtçeyi, Arapçayı seçmeli ders boyutuna indiren,  Türkiye mi ?.
İşte bu Emevi yönetimli ülkeler, zaten silahlı muhalif gruplara her türlü desteği veriyorlar bir tek kendi askerlerini savaşmak için göndermiyorlardı.
AKP , Suriye’de ki  “ büyük fütühat” ı için kendisine destek arıyordu . Galiba o desteği de artık bulmuş durumda.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşma ile CHP’nin Suriye Meselesindeki şimdiye kadar ki haklı tutumunu bir yana bıraktı ve AKP’nin değirmenine ne yazık ki su taşıdı.

Kılıçdaroğlu grup konuşması ile AKP iktidarına “ büyük fütühatı”  için tam destek verdi. Yangına körükle giden bir misyonu kendisine seçti ve partisinin Suriye meselesindeki haklı politikasından vazgeçti.
Kılıçdaroğlu’nun bu son grup toplantısındaki konuşması , Dersim Meselesi hakkındaki yaptığı konuşmadan sonra en kötü ikinci konuşması oldu.
Bu konuşma CHP’ye oy vermiş Alevi tabanda derin bir rahatsızlık yarattı. Dolayısıyla CHP’de ki Alevi Kökenli yöneticilerin Alevi Tabanının beklentilerinden uzak hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

AKP, Suudi Krallığı ve Katar Şeyhliğinin Emevi İttifakına katılma sinyali veren CHP’nin ilk seçimlerden savaş enkazı olarak çıkacağını öngörmek  hiçte zor olmasa gerek.
Ve Kılıçdaroğlu şunu unutmamalı ki , Erdoğan “ Büyük Fütühatta” başarılı olursa “ Fatih” ünvanını alacak ya Kılıçdaroğlu kendisi ne ünvanını alacak ?

27.06.2012
Av. Cihan SÖYLEMEZ

Bu yazı toplam 27680 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim