• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Emniyetten, Eğitim Sen’e cevap

Emniyetten, Eğitim Sen’e cevap
Tunceli Emniyet Müdürlüğü, Eğitim Sen Şubesi tarafından yapılan açıklamaya yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü, Eğitim Sen Şubesi tarafından yapılan açıklamaya yazılı bir açıklamayla cevap verdi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eğitim Sen Tunceli Şube Eski Başkanı Mehmet Ali Aslan ve diğer iki şahsın Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla gözaltına alındığı, Gözaltına alınanlar arasında bulunan Eğitim-Sen Tunceli eski Şube Başkanı Mehmet Ali Aslan ile diğer bir zanlının Malatya’da tutuklandığı belirtildi.

Emniyet açıklamasında, “Yapılan operasyon ile ilgili KESK’e bağlı Eğitim-Sen yetkililerince yapılan ve 28/10/2011 tarihli mahalli basında yer alan basın açıklaması esnasında sarf edildiği anlaşılan asılsız söylemler ile olayın çarpıtılarak kamuoyunda kafa karışıklığı oluşturulduğu, vatandaşlarımız nezdinde kurumumuza karşı güvensizlik yaratılmaya çalışıldığı müşahede edilmiştir.
Basında yer alan haberlerde;
1- Gözaltına alınan Mehmet Ali Aslan’ın avukatıyla görüştürülmediği,
2- Gözaltında tutulduğu süre içinde kötü muamele gördüğü iddialarına yer verilmiştir.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon ile ilgili ortaya atılan iddialar ve söylentilerin aksine, konunun aslı şu şekildedir;
1- Eğitim-Sen Tunceli eski Şube Başkanı Mehmet Ali Aslan, ilimiz Baro Başkanlığınca görevlendirilen avukatıyla görüşmüş ve beyanları avukat nezaretinde alınmıştır.
2- Zanlı gözaltı süresince kötü muameleye maruz kalmamış olup, Müdürlüğümüzce gözaltında bulunduğu süreç kameralar vasıtasıyla kayıt altına alınmıştır.
Ayrıca, alınan doktor raporları da bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koymaktadır.
İl Emniyet Müdürlüğünün, vatandaşlarına karşı olası kötü muamelelere kurumsal olarak göz yummayacağı gibi ferdi dahi olsa böyle bir olumsuzluğa izin vermesi de asla mümkün değildir. Kaldı ki Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bu operasyon Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatları ve ilgili mahkeme kararı doğrultusunda yapılmıştır. Yapılan işlemler ile ilgili hukuka aykırı herhangi bir iddia var ise Anayasamızın ilgili maddeleri gereği yargı yolu her zaman açıktır.
Son günlerde ülkemizde yaşanan ve vatandaşlarımızı derinden üzen yoğun terör olayları ile tabi afetler esnasında, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, kamu kurumlarını yıpratıcı mahiyette asılsız iddiaların ortaya atılmasıyla nelerin amaçlanmış olabileceği değerli vatandaşlarımızın ve Tunceli kamuoyunun takdirine saygıyla arz olunur” ifadelerine yer verildi.


Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim