• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • Tunceli 28 °C

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİNDE RAPOR ÇİLESİNE SON

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİNDE RAPOR ÇİLESİNE SON
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığına özürlü vatandaşlardan gelen yoğun talep ve şikayetler neticesinde Maliye Bakanlığınca hazırlanan, 03.06.2011 tarihli ve 57 Seri No’lu “Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği” ile özürlülerin emlâk vergisinde sıfır ve

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığına özürlü vatandaşlardan gelen yoğun talep ve şikayetler neticesinde Maliye Bakanlığınca hazırlanan, 03.06.2011 tarihli ve 57 Seri No’lu “Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği” ile özürlülerin emlâk vergisinde sıfır vergi uygulamasından yararlanabilmelerine yönelik esaslar yeniden düzenlendi.

200 metrekareyi geçmeyen ve tek meskeni olan özürlüler, halen bina vergisi muafiyetinden yararlanabilmekte olmasına rağmen belediyelerin farklı uygulamaları ile karşılaşılabilmekte idi. Yeni düzenleme ile uygulamaya standart getirilmiş olup özürlü kişilerin sağlık kurulu raporlarında “süreklidir” ibaresi bulunması durumunda her yıl bu raporun tekrar istenmesi engellenmiş ve özürlü kimlik kartının da kabul edilmesi sağlanmıştır. Bu durumdaki özürlü vatandaşların meskeninin bulunduğu belediyeye bir kez dilekçe ile müracaat ederek bu belgeleri vermeleri yeterli olacak ve her yıl bu işlemleri tekrarlamaya gerek kalmayacaktır.

Maliye Bakanlığı’nın 3.6.2011 tarihli 57 Seri Numaralı Tebliği ile özürlü kimlik kartı sahibi mükellefler, özürlü kimlik kartlarını belediyede ilgili görevliye ibraz etmek ve bu Tebliğ ekinde yer alan “Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip olanlar Dahil) Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Formu” ekine özürlü kimlik kartı fotokopisini eklemek suretiyle indirimli bina vergisi oranı (sıfır) uygulamasından yararlandırılacaklardır. Bu durumdaki mükelleflerden ayrıca tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış olan sağlık kurulu raporu istenilmeyecektir.

Özürlü kimlik kartı sahibi olmayan mükelleflerin ise, sağlık kurulu raporunun aslını veya onaylı örneğini belediye görevlisine ibraz etmek ve bu tebliğ ekindeki “Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkına Sahip Olanlar Dahil) Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Formu” ekine raporun fotokopisini ekleyerek indirimli bina vergisi oranı (sıfır) uygulamasından yararlanmaları mümkün olacaktır.

Diğer taraftan, ilk başvurudan sonra özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu fotokopisinin her yıl yeniden verilmesi gerekmeyip, şartların taşınması halinde indirimli bina vergisi oranının uygulamasına devam edilecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim