• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

EMEP: Belediyenin hesaplarına haciz konulması kabul edilemez

EMEP: Belediyenin hesaplarına haciz konulması kabul edilemez
EMEP Dersim İl Örgütü, belediye hesaplarına haciz konulmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, “Belediyeye icra göndererek hem muhalif belediye başkanları itibarsızlaştırmak isteniyor hem de belediyenin gelir kaynakları kesilerek halkın hizmet almasının önüne geçilmeye çalışılıyor” denildi.

Emek Partisi Dersim İl Örgütü, belediye hesaplarına haciz konulmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

İl binasında yapılan açıklamaya Emek Partili Belediye Meclis üyeleri; Elif Özer, Bedri Kaya ve Yaşar Çiçek katıldı.

Açıklamayı okuyan İl Başkanı Ergin Tekin, “Belediyenin hesaplarına haciz konulması kabul edilemez! Ekonomik ambargo karşısında dek dayanak halkın gücüdür! 31 Mart seçimleri öncesinde başlayan ‘kayyum atarız’ tehditleri bugünlerde kayyumlardan ve AKP döneminden kalan borçlardan dolayı AKP’li olmayan belediyeler için bir ekonomik tehdide dönüşmüş durumda. Son dönemde basına da yansıyan ‘100 belediye AKP’ye geçecek’ söyleminden de hareketle iktidar, ‘ya AKP’ye geçeceksin ya da hizmet vermeni engelleyeceğiz’ siyasetiyle muhalif belediyeleri kıskaca almaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYELERİ İŞLEMEZ HALE GETİREREK HALK CEZALANDIRILIYOR”

Tekin, şöyle devam etti:

“31 Mart yerel seçimlerinden sonra, kayyumlardan ve AKP’den alınan belediyelerin borç durumları basına yansımıştı. Belediyenin kasasından tonlarca fıstıklı baklava yiyen kayyumlardan, belediye arazilerini parsel parsel peşkeş çeken belediye başkanlarından, hala borç batağında olan AKP’li belediyelerden alacağını istemeyen devlet kurumları neden muhalif belediyelere icra gönderiyor? SGK’nın ve diğer devlet kurumlarının alacaklı olduğu belediyeler sadece muhalif belediyeler midir? Bugüne kadar alacağı olduğunu hatırlamayan SGK, belediyeler AKP’den ve kayyumlardan alındığında mı hatırlamıştır alacağını? Neden, kamu bankaları AKP’li belediyelere kolayca kredi verirken muhalif belediyelere kredi vermiyor? Bu, apaçık çifte standarttır!

Belediyeye icra göndererek hem muhalif belediye başkanları itibarsızlaştırmak isteniyor hem de belediyenin gelir kaynakları kesilerek halkın hizmet almasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu durumun tamamen siyasi kararlar neticesinde işletildiğini belirtmek isteriz. Belediyeler halk kurumlarıdır, bu kurumlara kayyum atayarak, ekonomik olarak zora sokarak, belediyeleri işlemez hale getirerek ancak halk cezalandırılır!

 

“KANUNA AYKIRI HAREKET EDİLMİŞTİR”

“Belediye kanunun 15. maddesine göre belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir. Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek haciz konulmuştur.

Hükümetin girişimleri ve belediyelerin sıkıştırılmak istendiği açıkça gösteriyor ki, Erdoğan-Bahçeli ittifakı yerel seçimde kaybettiklerini ellerindeki devlet gücünü kullanarak, kazanmak istemektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıkça ilan etmekten çekinmediği gibi AKP kaybettiği belediyeleri çalıştırmayarak belediye yönetimleriyle, halkı karşı karşıya getirmek için kullanacaktır!

Böyle örgütlü bir güce karşı elbette seçilmiş belediye başkanlarının tek gerçek dayanağı halk olabilir.

Cumhurbaşkanından ve AKP den gelecek “ekonomik ambargo”karşısında tek dayanak bu güçlerin karşısına halkın gücünü çıkarabilecek bir yönetimin hayata geçirilmesidir!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim