• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 18 °C

Elazığ'daki olaylar Tunceli'de yürüyüşlü protesto edildi

Elazığ'daki olaylar Tunceli'de yürüyüşlü protesto edildi
Tunceli’de bir araya gelen çok sayıda kişi Elazığ’da Tuncelili vatandaşların işyerleri ve yaşadıklara yerlere yönelik düzenlenen saldırıları protesto etti.

Tunceli’de bir araya gelen çok sayıda kişi Elazığ’da Tuncelili vatandaşların işyerleri ve yaşadıklara yerlere yönelik düzenlenen saldırıları protesto etti.
Tunceli Sanat Sokağında bir araya gelen, sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, Elazığ’da cenaze töreni sonrası kalabalık bir grubun Tuncelili vatandaşların yoğun bulunduğu sokağa saldırmasını yürüyüşle protesto etti. Sanat Sokağında pankart açarak sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, Yer altı Çarşısına kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Erbil Gözüaçık, devletin polisinin ve güvenlik kurumlarının gözleri önünde gerçekleşen bu saldırıların Elazığ’da çoğunlukla Dersimli Kürt Alevi yurttaşların oluşturduğu Hozat Garajı, Feyzi Çakmak ve Yıldız Bağları mahallerinde gerçekleştirildiğini belirten Gözüaçık, “Önceki gün ve dün boyunca yaşanan saldırılar; başta Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bazı öğretim görevlilerinin, Cuma namazlarında verilen vaazlarda “Elazığ’ı Alevi Kürtlerden kurtarmak lazım, bunlar ülkeyi bölüyorlar, dinsizler” şeklindeki kışkırtmaları ve bizzat otobüsler tahsis edilerek bazı üniversite ve hatta lise öğrencilerinin Hozat Garajı yakınında bulunan İzzet Paşa Camii’ne taşınmasıyla gerçekleştirildi” dedi.

Polisin cop ve gaz bombaları eşliğinde Hozat garajında bulunan insanlara ve dükkanlara saldırarak onlarca insanın linç dildiğini ve yaralandığını dile getiren Gözüaçık, devlet desteği ile gerçekleştirilmek istenen yeni Maraşların, Çorumların, Sivasların ve Gazi katliamların önüne geçilmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Basın açıklamasının ardından grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim