• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 23 °C

Eker ve Gönül mazbatalarını aldı

Eker ve Gönül mazbatalarını aldı
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül TBMM'ye gelerek mazbatalarını aldı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, milletvekili seçimi sonuçlarının tartışmasız kabul edildiğini söyledi.

AK Parti'den Antalya milletvekili seçilen Vecdi Gönül, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, mazbatalarını almak üzere Antalya Adliyesine gitti.

Gönül, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Faris Özsoy'dan alırken, diğer milletvekillerine ise mazbatalarını İl Seçim Kurulu üyeleri verdi. Mazbata törenine katılamayan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun mazbatasını ise AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse aldı.

Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Gönül, seçim sürecinin iyi bir dönem olduğunu söyledi. İl ve ilçe seçim kurullarının iyi çalıştığını belirten Gönül, şöyle konuştu:

''Sonuç, tartışmasız kabul edilen bir sonuç oldu. Bu sonucun tespiti halkımızın takdirinden ibarettir. Halkımız, 'Türkiye'de bir dönem daha istikrar devam etsin' dedi ve AK Parti hükümetine yeni bir hizmet dönemi imkanı tanıdı. Bu, sadece bir imkan verme değil, hizmetlerimizin takdiri ve bir kader birliği şeklinde de yorumlanabilir. Bu sorumluluğun bilinci içerisindeyiz.''

Öte yandan Antalya'nın tek kadın milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, mazbata almaya 9 yaşındaki kızı Ayşe Dora Enç ile geldi.

-CHP ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ DE MAZBATALARINI ALDI-

CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Gürkut Acar ve Arif Bulut da mazbatalarını almak için Antalya Adliyesine geldi. Milletvekilleri, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Özsoy ve üyelerden alırken, törene katılmayan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın mazbatasını ise Osman Kaptan aldı.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER, KAYDINI YAPTIRDI

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bazı grupların baskı, tehdit ve engellemelerine rağmen AK Parti'nin Diyarbakır'da her 3 seçmenden birinin oyunu almayı başardığını söyledi.

AK Parti'den Diyarbakır milletvekili seçilen Eker, Meclise gelerek kayıt yaptırdı. Kayıt işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, seçimlerde Diyarbakır'ın diğer illere göre özel bir durumu olduğunu söyledi. Diyarbakır'da, her yerde olduğu gibi normal bir siyasi mücadelenin gerçekleşmediğini belirten Eker, ''20 Nisan tarihinden 12 Haziran gecesine kadar partimizin teşkilatlarına 36 ayrı saldırı yapıldı'' dedi. Eker, 12 Haziran gecesinde, bazı grupların, kutlama bahanesiyle partilerinin teşkilatlarına saldırıda bulunduğunu ifade etti.

Tüm baskı, tehdit ve engellemelere rağmen AK Parti'nin Diyarbakır'da her 3 seçmenden birinin oyunu almayı başardığını belirten Eker, ''AK Parti olarak biz orada varız. Diyarbakırlı seçmenler, bizi AK Parti milletvekili olarak seçti. Kendilerine müteşekkiriz'' dedi.

Bakan Eker, ''Diyarbakır'dan seçilen diğer milletvekilleriyle uyumlu çalışabilecek misiniz?'' sorusu üzerine, ''Öyle umuyoruz. Artık yeni bir dönem. Dileriz ki her şey propaganda sürecinde kalsın. Bundan sonraki süreçte hepimiz, daha sivil bir rejim içinde, Türkiye'yi daha ileri bir noktaya getirmek için çalışmalıyız'' diye konuştu.

Bu arada AK Parti'den Konya Milletvekili seçilen Mustafa Akış da Meclise gelerek kaydını yaptırdı. Gazetecilerin talebi üzerine objektiflerin karşısında milletvekili rozetini takan Akış, ''Bugün sizin talebiniz üzerine taktım ama millet ile arada bir mesafe oluşturduğunu düşündüğüm için yasama dönemi içinde rozet takmayacağım'' dedi.

Kaynak : haber7.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim