• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 9 °C

Dünya Rafting Şampiyonası start aldı

Dünya Rafting Şampiyonası start aldı
Munzur Çayı'nda düzenlenen R4 Dünya Rafting Şampiyonası'nda veteranlar yarışı gerçekleştirildi.

Munzur Vadisi Taht mevkisinden start alan veteran takımları, 5 kilometre rafting yaparak kent merkezinde bitiş noktasına ulaştı.
Takımlarda, Vali Tuncay Sonel, Dünya Rafting Federasyonu (WRF) Başkanı Danilo Barmaz, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı ile katılımcı ülkelerden veteran sporcular yer aldı.
Vali Sonel, rafting alanındaki start noktasında yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanından ile gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstermeye çalıştıklarını belirten Sonel, "Bir kaç yıl öncesine kadar terörle anılan Tunceli, başta Sayın Cumhurbaşkanı'mızın destekleriyle huzur ve spor şehri oldu. İlimize 20 ülkeden 800'e yakın sporcu, teknik heyet ve hakem geldi." dedi.
Sonel, Munzur Çayı ve Pülümür Çayı'nın muhteşem bir doğaya sahip olduğunu dile getirerek, "Tunceli huzur şehri olunca bizler de mutlu oluyoruz. Munzur Nehri'nin 36 kilometrelik etabının WRF tarafından uluslararası rafting parkuru haline getirilmesi bizler için çok önemli. Doğa ve su sporları olması konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın İçişleri Bakanı'mızın destekleriyle Tunceli'nin çehresi değişti." ifadelerini kullandı.
Vali Sonel, şunları kaydetti: "Tunceli'de bir kaç yıl öncesine kadar Munzur Çayı kenarına gelip rafting yapmak mümkün değildi. Çünkü Tunceli terör olaylarıyla gündeme geliyordu. Yol kesmeler, araç yakmalar oluyordu ama kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmaları ve devletimizin destekleriyle Tunceli huzur şehri haline geldi. Şu an biz de WRF Başkanı Danilo Barmaz, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve WRF İkinci Başkanı Fikret Yardımcı ile diğer ülkelerden gelen sporcularla rafting yapacağız."
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve WRF İkinci Başkanı Fikret Yardımcı, ilde bir ilkin gerçekleştirildiğine işaret ederek, dünyanın bir çok yerinden gelen sporcuları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktardı.
Yardımcı, R4 Dünya Rafting Şampiyonası'nın Tunceli'de yapılması için iki yıldır çalıştıklarını ifade ederek, "Tunceli'de Türkiye şampiyonaları, milli takım kampları derken, final olan Dünya Şampiyonası'na başladık. Burada muhteşem bir hava ve kalabalık var. İlk defa sivil toplum kuruluşlarının katıldığı organizasyonu Tunceli'de gerçekleştirdik. Amacımıza ulaştık diye düşünüyorum. Tunceli dünya rafting tarihinde yerini almıştır." diye konuştu.
WRF Başkanı Danilo Barmaz ise Vali Sonel'in tercümanlığında, Türkiye'de böyle bir organizasyon yapmaktan mutluluk duyduklarını, şampiyonanın başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından botlara binen veteran sporcular, 5 kilometrelik mesafede birinci gelmek için mücadele etti.
Yarış sonunda Fikret Yardımcı'nın içinde bulunduğu takım birinci olurken, Vali Sonel ile WRF Başkanı Danilo Barmaz'ın bulunduğu takım ikinci sırayı aldı.

aw724724_04.jpgaw724724_08.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim