• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 26 °C

DİNDE İKİYÜZLÜLER‏

Murat ÇAKI
Allah, elçilerini kendi varlığını insanlara hatırlatmak için seçmiş ve görevlendirmiştir. Son nebi, Muhammet peygamber’in ölümünden sonra makamını işgal edenler tarafından uyduruk ayetler ve hadislerle dinde ciddi tahrifler yaparak, insanları geriye ‘’ atalarının dini sabii’liğe geri götürmüş ‘’ adını da İslam koymuşlardır.
Peygamber gözünü yumduğunda kızını tokatlayıp dişini kıran, evini yakmaya çalışıp, kırbaçlayıp, tekmeleyip, karnındaki bebeği düşürmesine ve peygamberin kızının ölümüne sebep olanlar, kamu malını yağmalayıp eşine dostuna dağıtıp, pay edenler, ardından peygamberin ailesine binbir türlü eziyeti reva görenler, bu gün toplum içinde saygıyla hürmetle anılmıyormu? Bu durum yanlış yolda olunduğunun kanıtı değil mi?
Allah kuran’da münafık suresinde bu alçakları peygambere iman etmiş hatta onun elçiliğine şehadet edenler gibi olduklarını, ilerleyen ayetlerde bu kişilerin özellikleri daha ayrıntılı tarif ediliyor. Günümüzde ki münafıkları tanımak isteyenlere tarif etmek gerekirse; son derece dindar görünen, görünümleri gayet şık, bazılarında ise günümüzün kılık kıyafetine hiç uymayan, sakallı, sarıklı, asalı, konuşma sanatını gayet iyi kullanan, hiç çalışmadıkları halde ekonomik durumları gayet iyi olan, dünya’nın kendilerinin etrafında döndüğüne inanan insanlar diye tarif edebiliriz.
Genelde İnsanlar kuran’ı okumadıklarından, okuyanların ise anlamadıkları bir dilden okuduklarından dolayı,  Allah’ın ayetlerinde bizleri bu münafıklara karşı uyardığını, ikiyüzlüleri ayrıntılı bir şekilde tarif ettiğini fark edemiyorlar.
Allahın dinde uymamızı emrettiği tek kaynak olan kuranı rehber edinmemiz dileği ile.
 
İKİ YÜZLÜLER SANA GELDİKLERİNDE, ’’SENİN ALLAH ELÇİSİ OLDUĞUNA ŞAHADET EDERİZ ‘’ DERLER. ALLAH SENİN KENDİ ELÇİSİ OLDUĞUNU BİLİR VE ALLAH İKİYÜZLÜLERİN YALAN SÖYLEDİĞİNE DE ŞEHADET EDER.
ONLAR, YEMİNLERİNİ KALKAN YAPIP ALLAH’IN YOLUNDAN SAPTIRMAKTADIRLAR. YAPTIKLARI NE KÖTÜRÜDÜR.
ÇÜNKÜ ONLAR İNANDIKTAN SONRA İNKAR ETTİLER; BU YÜZDEN KALPLERİ MÜHÜRLENDİ; ONLAR ANLAMAZLAR.
ONLARI GÖRDÜĞÜN ZAMAN, GÖRÜNÜŞLERİ HOŞUNA GİDER. KONUŞURLARSA SÖZLERİNİ DİNLERSİN. ONLAR, DİKİLİP DAYANMIŞ KÜTÜKLER GİBİDİR. HER GÜRÜLTÜYÜ KENDİ ALEYHLERİNE SANARLAR; ONLAR GERÇEK DÜŞMANDIR; ONLARDAN SAKIN. ALLAH ONLARI KAHRETSİN; NASILDA ÇEVRİLİYORLAR.



MURAT ÇAKI
Bu yazı toplam 65126 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim