• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği’nden çocuk istismarı tepkisi

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği’nden çocuk istismarı tepkisi
Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Dersim’de yaşanan çocuk istismarları ve kadına yönelik şiddete ilişkin yazılı açıklama gerçekleştirdi.

Ovacık, Pertek ve Hozat ilçelerinde birbiri ardına açığa çıkan çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet vakalarında kent tarihinde görülmemiş bir düzeyde artışla karşı karşıya kalındığına dikkat çekilen açıklamada, bu vakaların istismarcılara af getirme anlayışının ve cezasızlık politikalarının bir sonucu olduğu ifade edildi.

Açıklamada, kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen her türlü suçun önüne geçebilme yolunda cezalarda caydırıcılığın çok önemli olduğuna vurgu yapılarak, yargı mercilerine istismar olaylarını titizlikte araştırma ve sanıkları en üst hadden cezalandırma çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Ovacık, Pertek ve Hozat ilçelerinde birbiri ardına çocuk istismarı vakaları açığa çıktı. Munzur Üniversitesi öğrencisi henüz 21 yaşındaki gencecik kız kardeşimiz Gülistan Doku’dan 4 gündür haber alamıyoruz. Kadınlara yönelik şiddet vakalarında kent tarihimizde görülmemiş düzeyde bir artışla karşı karşıyayız.

Kadınlara, kız ve erkek çocuklarına yönelik özellikle cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen bu korkunç suçların bu derecede artmış olması tesadüf değildir. Çocuk istismarcılarına af niteliğinde olan ve meclis açılır açılmaz gündeme geleceği beklenen yasa tasarısının tartışıldığı ve kadınların “çocuk istismarının affı olmaz” deyip ülkenin dört bir yanında eylemler ile sokakları doldurduğu bu günlerde çocuk istismarı konusunda kara bir tablo karşımızda durmaktadır. Türkiye de her geçen gün artan çocuklarımıza yönelik istismar vakaları, istismarcılara af getirme anlayışının ve cezasızlık politikalarının bir sonucudur.

İlimizde ise son beş ayda açığa çıkan 4 ayrı istismar vakası da bu kara tablonun bir özetidir. Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan istismar vakasının faili maalesef ki yine bu cezasızlık politikasının bir sonucu olarak ilk duruşmada tahliye edilmiştir. Ve bu sonuçlar, bu istismar vakalarına münferit olmaktan çıkarıp sistematik hale getirmekte, failleri cesaretlendirmektedir. Bu durumun en somut örneğini bugün yine Pertek’te yaşamaktayız. Geçtiğimiz günlerde Pertek’te açığa çıkan ve mağdur sayısının 15’i bulabileceği iddia edilen nitelikli cinsel istismar olayını öfkeyle takip ediyoruz. İstismar olayı ile ilgili iddialar maalesef yaşadığımız durumun vahametini göstermektedir.

Biz Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği olarak bu olayların sistematik olduğunu bilerek kadınlara ve çocuklara yönelik işlenen her türlü suçun önüne geçebilme yolunda cezalarda caydırıcılığın çok önemli olduğunu, bunun yolunu da kadın dayanışmasının açabileceğinin altını çiziyoruz.

Kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçların yargılamalarının mağduru koruyacak şekilde ve suçluları halktan ve kadınlardan kaçırmayacak, gizlemeyecek özellikte yapılmasını ve yargılamanın kadın ve çocuk hakları örgütlerine açılmasını talep ediyoruz. Yargı mercilerini istismar olaylarını titizlikte araştırmaya ve en üst hadden cezalandırmaya davet ediyor ve takipçisi olacağımızı yineliyoruz. Pertek’te gizlilik kararı konunan istismar vakasının da kadın ve çocuk örgütlerine açılmasını talep ediyoruz. Bu davanın bizlerden habersiz kapalı kapılar ardında görülmesini kabul etmiyoruz.Tüm kadınları, kadınlara ve çocuklara yönelik istismara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz!”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim