• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

Dersim Sanat İnisiyatifi’nden Gözaltı Tepkisi: Saldırı Adalete Özlem Duyan Herkese

Dersim Sanat İnisiyatifi’nden Gözaltı Tepkisi: Saldırı Adalete Özlem Duyan Herkese
Dersim Sanat İnisiyatifi’nden HDP’ ye yönelik gözaltılara ilişkin Dersim ve İstanbul’da açıklama yaptı.

Dersim Sanat İnisiyatifi adına yapılan açıklamalarda yargının bir sopa olarak kullanıldığı belirtilerek, gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi.

25 Eylül tarihinde gerçekleştirilen HDP’ ye yönelik gözaltılar, Dersim Sanat İnisiyatifi tarafından İHD İstanbul ve Dersim Şubesi’nde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin ve HDP İl Örgütü yöneticilerinin destek verdiği açıklamayı okuyan Özlem Armen, “HDP’li siyasetçilerin zırhlı araçlar eşliğinde güvenlik güçleri tarafından alınmasına değinerek, “Davet edilmeleri halinde savcılığa giderek ifade verecek durumdaki siyasetçilerin ‘illegal hücre evi baskını’ şeklinde gözaltına alınmalarını ve 6 yıl önceki ‘Kobani olayları’nın konu edilmesini eleştirdi.

“Uzun süredir’ tarafsızlığı’ ve’ bağımsızlığı’ tartışma konusu olan yargının bu tutumu, siyasi iktidar elinde bir sopa olarak kullanıldığı kaygı ve kanaatini pekiştiren bir örnek olmuştur” diyen Armen haksız, hukuksuz, adil olmaktan uzak bu tutumdan bir an önce vazgeçilmesi ve haksız gözaltılara son verilmesini istedi.

 

“KUTSAL ALANLARIMIZ ÜZERİNDEKİ TAHRİBATLAR SON BULSUN”

Armen son olarak, “Uzun süredir ‘maden arama sahası’ ilan edilerek, ziyaret mekanları ‘peyzaj düzenlemesi’ adı altında tahrip edilerek ciddi ve sistematik bir başkalaşmaya uğratma dayatması ile karşı karşıya olan Dersim’in sanatçıları, yazı kültür emekçileri olarak bizler, demokratik siyaset alanını daraltan politika ve uygulamalardan derhal vazgeçilmesini istiyoruz” dedi.

Bu arada, İHD İstanbul Şubesi’ndeki açıklamayı da Erdoğan Emir okudu. Toplantıya, inisiyatif üyesi Vedat Baran, Doğan Çelik, Nurettin Güleç, Nesimi Aday’ın yanı sıra Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçısı Baran Bozyel ve Dersim Araştırmaları Merkezi (DAM) üyesi Hüseyin Ayrılmaz destek verdi.

 

“DEMOKRASİ, BARIŞ VE ADALET ÖZLEMİ DUYAN HERKES KAYGILANMALIDIR”

Sanatçılar adına açıklamayı okuyan Erdoğan Emir, milyonlarca insanın oylarıyla parlamentoda üçüncü parti olan HDP’nin baskıyla işlemez hale getirilmek istendiğini ifade ederek, “Sadece bu partinin değil demokrasi, barış ve adalet özlemi duyan herkes için kaygı verici olmalıdır. Çünkü eğer adalet ve hukuk, herkesin sorumluluğunu paylaşması gereken ortak paydamız değilse, bu sadece zorbalığı cüretlendirir. Uzun süredir ‘maden arama sahası’ ilan edilerek, ziyaret mekanları ‘peyzaj düzenlemesi’ adı altında tahrip edilerek ciddi ve sistematik bir başkalaşıma uğratma dayatması ile karşı karşıya olan Dersim’in sanatçıları, demokratik siyaset alanını daraltan politika ve uygulamalardan derhal vazgeçilmesini istiyoruz, bekliyoruz” dedi.

 

“HDP’NİN YANINDAYIZ”

Açıklamanın ardından söz alan Dersim Araştırmaları Merkezi (DAM) üyesi Hüseyin Ayrılmaz da, iktidarın HDP’ye yönelmesinin şaşırtıcı olmadığına dikkat çekerek, “HDP’ye yönelmeleri ne kadar sıkıştıklarının göstergesidir. Biz ilk defa gözaltılara tanıklık etmiyoruz. Fakat bu defa sınırı aştığını düşünüyor ve her şeyimizle HDP’nin yanında olduğumuzu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim