• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 18 °C

Dersim Kadın Platformu: Kadınlar değil, kadınları katledenler gözaltına alınsın!

Dersim Kadın Platformu: Kadınlar değil, kadınları katledenler gözaltına alınsın!
Diyarbakır'da kadın örgütlerine yönelik operasyonlara tepki gösteren Dersim Kadın Platformu, "Hükümet kadınlardan korkuyor o yüzden de bu operasyonlara hiç ara vermiyor" diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneğine ve birçok adrese polislerce operasyon gerçekleştirilerek içlerinde siyasi parti temsilcileri ve gazeteci olmak üzere 20’den fazla kadının gözaltına alınmasına ilişkin Dersim Kadın Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı okuyan Nurşat Yeşil, ülkede direnişin dinamiğinin kadınlar olduğunu ve bu gözaltılarla hükümetin kadınlardan ne kadar korktuğunu gösterdiğini dile getirdi.

 

"HÜKÜMET KADINLARDAN KORKUYOR, OPERASYONLARA ARA VERMİYOR"

Bu olayları geçmişten beri tanıdıklarını geçen yılda yine bu zamanlarda Rosa Kadın Derneğine bir operasyon düzenlendiğini ve o zaman da arkadaşlarının gözaltına alındığını söyleyen Yeşil, “Rosa Kadın Derneği Amed ve çevresinde bilinen bir dernek kadın yönelik her şiddet ve taciz olaylarında arkadaşlarımız olaya müdahale eden bir kadın derneği. Bizler bu konulara hiç yabancı değiliz çok yakın bir zamanda bu ülkede hükümetin kadına yönelik bakış açısını iyi bir şekilde gördük. İstanbul Sözleşmesinden imzayı çekerek aslında bizlere göstermiş oldular. Bizler bu gözaltılarla kadınlardan ne kadar çok korktuklarını biliyoruz. Bu ülkede direnişin dinamik gücü kadınlardır ve hükümet  kadınlardan korkuyor o yüzden de bu operasyonlara hiç ara vermiyor. Bizler biliyoruz ki kadın arkadaşlarımız katledilen tacize ve tecavüze uğrayan kadınların sesi olmaya çalışıyorlar” dedi.

 

"ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN"

Ülkenin her tarafında kadın mücadelesi sürdüren kadınlar gibi Rosa Kadın Derneğinin ve oradaki aktivist arkadaşlarının da sadece kadın mücadelesi yürüttüklerini belirten Yeşil, “Elbette ki bu baskılar onları yıldırmayacak ve mücadelelerinden vazgeçirmeyecek. Çıktıkları gibi kaldıkları yerden mücadelelerine devam edecekler. Arkadaşlarımızın mücadelesini savunuyoruz, Rosa Kadın Derneği kadın mücadelesi sürdüren bir dernektir, bunu hiçbir şekilde ve hiçbir açıklamayla kriminalize edemezsiniz. Arkadaşlarımız İstanbul Sözleşmesini savundukları için şu anda gözaltındalar. Hafta sonu da bölgede büyük bir yürüyüş yapmayı planlıyorlardı İstanbul Sözleşmesine dair. Bu gözaltıların bir ön hazırlık olduğunu biliyoruz. Kadın mücadelesi yürüten kadınların değil kadınları katledenlerin gözaltına alınması ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim