• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 16 °C

CHP'li Genç Meclis Başkanlığı iptali için dava açacak

CHP'li Genç Meclis Başkanlığı iptali için dava açacak
TBMM Başkanlık Divanı oluşturulmadan Meclis’in çalışamayacağını savunan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Eğer partimi ikna edebilirsem, Meclis Başkanlığı iptali için de Anayasa Mahkemesi’ne dava açacağım" dedi.

TBMM Başkanlık Divanı oluşturulmadan Meclis’in çalışamayacağını savunan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Eğer partimi ikna edebilirsem, Meclis Başkanlığı iptali için de Anayasa Mahkemesi’ne dava açacağım" dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. TBMM’nin yasama faaliyetine başladığını ancak, şu andaki birleşimin Anayasa ve İçtüzüğe aykırı olduğunu savunan Genç, şöyle dedi:

"İçtüzüğün 8. maddesine göre Geçici Başkanlık Divanı’nın görevi Başkan’ın seçilmesiyle sona erer. TBMM toplantısı Anayasa ve İçtüzüğe aykırı. Şu anda Divan’da iki tane Geçici Başkanlık Divanı’ndaki katip oturuyor. Oradaki katiplerin partiler tarafından Anayasa’nın 94. maddesi ve İçtüzüğün 11. maddesine göre parti gruplarının seçtiği katipler olması lazım. Ben bunu Cemil Çiçek’e söyledim ama dilini yutmuş gibi konuşmadı. Konuşsaydı dilini bir şey mi ısırırdı onu da bilmem."

-"MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ DE ANAYASAYA AYKIRI"-

TBMM’nin aldığı kararın ve Meclis Başkanlığı seçiminin Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia eden Genç, Meclis Başkanlığı seçimi sırasındaki Tasnif Heyeti’ne dikkat çekerek, şöyle dedi:

"Tasnif Heyeti seçilirken CHP ve BDP’li milletvekilleri torbaya konulmamış. Torbaya 171 milletvekili konulmadan kura çekilmiş. O zaman ne oluyor, Başkan seçiminde Tasnif Heyeti usulüne göre oluşturulmamış oluyor."

-"PARTİMİ İKNA EDERSEM MECLİS BAŞKANLIĞI İPTALİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE DAVA AÇACAĞIM"-

Tasnif Komisyonu’nun usulüne göre teşkil etmediğini savunan Genç, "Eğer partimi ikna edebilirsem Meclis Başkanlığı iptali için de Anayasa Mahkemesi’ne dava açacağım, beni dinlerlerse. Çünkü Tasnif Komisyonu usulüne göre teşkil etmiyor. Dolayısıyla çok açık iptal gerektirir. Bakalım" dedi.

-"CEMİL ÇİÇEK ANAYASAYA AYKIRI UYGULAMA YAPIYOR"-

Bu konuyu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e aktardığını ve not da gönderdiğini ifade eden Genç, "Cemil Çiçek yemin etti. Açıkça Anayasa’ya aykırı uygulama yapıyor. Kendisini ikaz ediyoruz.

Gördüğünüz gibi Türkiye tam bir dikta rejimine doğru gidiyor, ne olacak bu memleket, herhalde eşkıyalık hüküm sürecek. TBMM Başkanlık Divanı oluşturmadan Meclis çalışamaz. Usulsüz bir çalışmadır" dedi.

-"110 MİLLETVEKİLİ ANAYASAYA İPTAL DAVASI AÇABİLİR"-

Bir basın mensubunun, "Anayasa Mahkemesi’ne nasıl gideceksiniz? Anayasa’da Anayasa Mahkemesi’ne gidilecek koşullar belli, ana muhalefet olarak" sorusuna Genç, şöyle dedi:

"O onların uydurmaları. Ant içmemeyle ilgili bir cezai müeyyide yok. Grup kurmamızı engelleyen bir şey yok ki. 110 milletvekili de Anayasa’ya iptal davası açabilir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim