• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

CHP’den Kaftancıoğlu’na verilen cezaya tepki

CHP’den Kaftancıoğlu’na verilen cezaya tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Örgütü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

Sanat Sokağı’nda çok sayıda partilinin bir araya gelerek düzenlediği basın açıklamasında söz alan CHP İl Başkanı  Ali Mustafa Çelik, yargı sisteminin iktidarın baskı aracı haline dönüştürüldüğünü ifade etti.

18  yıllık AKP iktidarı döneminde toplumsal, siyasal ve ekonomik alanda büyük sorunlar yaşandığını ve sorunların her geçen gün derinleştiğine dikkat çeken Çelik, “Özellikle yargı alanında yaşanan sorunlar, haksız, hukuksuz, yargı kararları temeli adalet olması gereken devlete olan güveni sarsmaktadır. Bugün yargı sistemimiz iktidarın baskı aracı haline dönüştürülmüş durumdadır. Bunun en açık örneklerinden biride 23 Haziran günü Canan Kaftancıoğlu’na verilen haksız ve hukuksuz cezadır.

CHP İstanbul il başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu, 8-9 yıl önce sosyal medya da  yaptığı bazı paylaşımlar gerekçe gösterilerek, İstanbul 37. Ağır ceza mahkemesi tarafından yargılandığı davada 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmıştır”dedi.

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen bu kararın 23 Haziran 2020 tarihinde istinaf mahkemesince de onandığını belirten Çelik, “Türkiye hukuk tarihi açısından bir utanç vesikası olan bu kararın, İstanbul seçimlerinin 1.yıl dönümü olan 23 Haziranda açıklaması, artık sandıktan ümidini kesen iktidarın intikamcı anlayışının açık bir göstergesidir. Bu karar hukuki dayanaktan yoksun olup tamamen siyasi bir karardır. Aynı zamanda yargının ne denli siyasallaştığının açık bir kanıtıdır. 31 Mart yerel seçimlerinde bu ülkenin duyarlı insanları adalet istediğini, kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesinden, yolsuzluklardan bıktığını net bir şekilde ortaya koymuştur”diye konuştu.

Adalet ve iktidar yürüyüşlerinin tüm hızıyla süreceğini ifade eden Çelik, “Bu karar İstanbul belediye seçimlerini kaybeden AKP iktidarının seçimi kazanan  CHP ve Canan Kaftancıoğlu’ndan  intikam alma girişiminin açık bir göstergesidir. AKP İktidarı, kendisi gibi düşünmeyeni, kendisinden olmayanı ve siyaseti mahkemeler eliyle dizayn etmeye çalışmakta, hukuki dayanaktan yoksun siyasi kararlarla bütün muhalefeti sindirmeye çalışmaktadır. Fetö ile boy boy resimler çeken onu yere göğe sığdırmayan bazı siyasilerin ve bürokratların sosyal medya paylaşımlarına dokunulmazken, Hırsızlara, katillere, yolsuzluk yapanlara, kadın ve çocuk istismarcılarına af çıkarılırken, Canan Kaftancıoğlu’na bundan 8-9 yıl önceki paylaşımlarını cezalandırmak  hukuktan uzak adaletsiz bir karardır.Devletin temeli adalettir. Adaletin terazisi şaşmıştır.  Adaletten, Haktan, Hukuktan uzaklaşan Devlet, devlet olma vasfını yitirir ”şeklinde konuştu.

İl Başkanı Çelik konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bakınız  yazar, düşünür Ukrayna eski devlet başkanı Zelensky yargıçlara bu konuda nasıl bir tavsiyede bulunuyor:

Odalarınızda resmimin asılmasını istemiyorum. Devlet başkanı ikona değildir, idol değildir. Odalarınıza benim resmimin yerine çocuklarınızın resimlerini asın ve ne zaman bir karar alacak olursanız onların gözlerine bakın.’’

Buna bugünlerde ülke olarak, toplum olarak ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Tüm baskı ve tehditlere karşı toplumsal barışımız ve kardeşliğimiz için,

 Adalet için, Cumhuriyet ve demokrasimiz için,

Ülkemiz ve halkımız için daha çok çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bedeli ne olursa olsun bütün üyelerimize, parti örgütümüze sahip çıkacağız”dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim