• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 17 °C

CHP İlçe Başkanlığından AK Parti İlçe Başkanı Kılıçoğlu’na tepki

CHP İlçe Başkanlığından AK Parti İlçe Başkanı Kılıçoğlu’na tepki
CHP Pülümür İlçe Başkanlığı, AK Parti Pülümür İlçe Başkanı Çağnur Kılıçoğlu'nun açıklamalarına karşı açıklama gerçekleştirdi.

CHP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklama metni ise şöyle:

“Basında kamuoyunda ve sosyal medyada Pülümür de AKP İlçe başkanı Çağnur KILIÇOĞLU ile ilgili zorunlu gördüğümüz açıklamadır.

İlçemizde hangi siyasi parti olursa olsun örgütlenmesi bizleri rahatsız etmez ayrıca demokrasi ve katılımcılık açısından değerli gördüğümüzü ifade etmek isteriz.

Siyasi partilerin kuruluş amaçlarının toplumun genel ihtiyaçlarını hedeflemesi gerektiğini bilinci ile hareket ederek; Pülümür ‘ de siyaset yaparken göçe maruz kalmış, azalmış nüfusun nasıl bir arada dayanışma içerisinde tutacağımız asıl hedeflerimiz arasındadır.

 Ayrıca son dönemlerde boşalmış köylere, mezralara geri dönüşlerin sağlanması alt yapılarının oluşturulması köy dernekleri ile kamu kurumları ile istişareler ile çalışmalarımızı hedefleyerek sürdürmekteyiz.

Keza siyaset yaparken başka partilerin çalışmalarını eleştirmek veya yöneticilerinin yaptıkları üzerinden hiçbir çabamız olmamıştır. Biz kendimize dönük halk ile iç içe gücünü Pülümür halkından alma yönünde halkın içinde ve sorunları ile uğraşmayı ve çözüm üretmeyi amaçlamaktayız.

Yalnız ilçemizde AKP ilçe başkanı olarak siyaset yapan Sayın Çağnur KILIÇOĞLU’ nun son günlerde kamuoyunda, basında ve sosyal medyada gündeme gelen odun kesimi ve elektrik direklerinin kesilmesi ile ilgili yaptıkları göz ardı edilemez siyaseti kendi kişisel çıkarları uğruna ayrıca iktidar gücünü kullanarak kamu görevlilerine de baskı uygulama çabaları ile partimizi de hedef alan son derece çirkin ve ahlaki olmayan bir şekilde savunmalar da bulunmaktadır.

Şöyle ki: İlçemiz Mal Müdürlüğünde çalışmakta olan kayınpederi Hasan KILIÇOĞLU Milli Emlak Müdürlüğü henüz Mal müdürlüğüne bağlı olduğu dönemde üstelik kendisi de Milli Emlak Memurluğu görevini yürüttüğü dönemlerde Kabadal Köyüne bağlı maliye hazinesine ait 116/2 nolu parsel 19.371.62 m2’ lik bir araziyi ercemisil ödeyerek işgal etmiştir.

 Çağnur Hanımın ilçe başkanı olması ile işler farklı boyut kazanmıştır. Yapı yapılması yasak olmasına rağmen yapı yapılmış imar affından faydalanmak için başvuruda bulunmuştur.

Mevcut arazi kendi içinde bölünmüş Hasan KILIÇOĞLU, Yılmaz KILIÇOĞLU ve Deniz KILIÇOĞLU (Çağnur KILIÇOĞLU’nun eşi) her biri kendilerine ait üç ayrı yapıyı izinsiz olarak yapmışlar ve milli Emlak Müdürlüğü ile 10 yıllık kullanmak üzere sözleşme yapmışlardır. Arazi Tunceli - Pülümür Karayolu bulunmaktadır.

Yapılan yapılara sosyal alan oluşturmak için olsa gerek ki kamelya yapılması ihtiyacı doğmuş kamu kaynakları dururken para vermek olmaz tabi ki Beyce köyü ve Kabadal köyüne bağlı Kamışanlar mezrasında TEDAŞ’ a ait 23 direği keserek mevcut araziye getirmişlerdir.

chp-ilce-baskanligindan-tepki-(2).jpg

İlçede mevcut kuruma ait yetkililerin durumu fark etmesi sonucunda ihbarda bulunulmuş, jandarma ekiplerinin durumu yerinde tespiti sonucunda 23 direğin mevcut olduğu tespit edilmiş ve 62 AAB 100 Plakalı araç ile Tunceli TEDAŞ il müdürlüğü deposuna teslim edilmiştir.

 

Halk arasında bilinmektedir ki 04.01.2021 tarihinde Elazığ Dağoğlu Fiber Enerji Ticaret Firmasından fatura temini yoluna gidererek söz konusu direkleri satın aldığı yolu ile bu suçunu örtmeye çalışmaktadırlar.

İl ve ilçelerimiz giriş kayıtlarında kameralar mevcut olup incelenmesi halinde konuyu kapatmaya yönelik çabalar olduğu görülecektir.

Elektrik direklerin kesildiği alanda tespit yapıldığın da bölge de orman kesimi yapıldığı görülmüş yeni kesilmiş 10-15 ton civarında meşe odunun da KILIÇOĞLU ailesinin bulunduğu arazide olduğu tespit edilmiş orman muhafaza memurlarınca da olay yerinde tutanak altına alınmıştır. 

Yine halk arasında bilinmektedir ki İlçemizde Odun-Kömür işini yapmakta olan işyerinden fatura temini yoluna giderek kaçak odun kesimi suçunu resmileştirmeye çalışmaktadırlar.

Yine Pülümür halkı bilmektedir ki ilçemizde Orman İşletmesinin herhangi bir meşe kesimi alanı tespiti yapılarak kesim yapılmamış ve bu depolara meşe odunu girişi giriş söz konusu değildir.

Söz konusu süreç mahkemeye intikal etmiştir. Biz Pülümür mahkemelerinin bu sürecin takipçi olacağını ve doğru karar vereceği ile ilgili güvenimiz tamdır.

Görülmektedir ki Sayın KILIÇOĞLU siyaseti kendi çıkarları kendi menfaatlerini gözeterek üstelik kamu kaynaklarını kullanmaya çalışarak yapmaktadır. Pülümür halkının çıkarları menfaatleri veya sorunları ile ilgili hiçbir çalışma içerisinde görmemişizdir. Gördüğümüz tek şey Pülümür halkı içerisinde ayırımcı ötekileştirici bir tutum sergilemesidir.

Sayın Kılıçoğlu’nun açıklamalarında ‘Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ‘söylemleri tamamen yaptıklarını örtbas etmek ve masumiyet rolleri ayrıca aba altında sopa gösterme gayretidir.

Kamu malına zarar vermek orman keserek doğaya zarar vermeyi kendinde hak görerek siyasi gücüne karşı karalama politikaları söylemini Pülümür halkına yutturma çabası zavallılıktır.

Halkımıza saygılarımızla

PÜLÜMÜR CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim