Tunceli’de vatandaşların yoğun şikâyeti üzerine çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükûtunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak ve kademeli olarak uygulamaya konulmak üzere Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar başkanlığında İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde bir toplantı düzenlendi.
Gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar, Tunceli Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Mülga İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
“Çevresel Gürültünün Kontrolü”nü konu alan toplantı sonunda şu kararlar alındı:
1-Canlı Müzik İzni ve İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı almayan işyerleri için Belediye Başkanlığınca gereğinin yapılmasına,
2-Periyodik olarak işyerlerinin denetlenmesi ve bunun için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden müteşekkil denetim ekibinin oluşturulmasına,
3-03.08.2011 tarihi itibariyle denetim ekibinin belirlediği saat ve mekânlarda denetimlerin başlamasına,
4-İlgili kurumlar (Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kendi mevzuatları çerçevesinde gürültünün azaltılması için gereğinin yapılmasına,
5-28.06.2011 tarih ve 2011/27 numaralı Mahalli Çevre Kurulu Kararının ilgili kurumlar tarafından uygulanmasına,
6-Belediye Başkanlığınca çalışma saatlerinin yeniden belirlenmesine,
7-Günlük olarak, farklı saat ve farklı yerlerde gerekli denetimlerin yapılmasına,
8-Denetim esnasında tekrar koordinasyon gerektiren iş ve işlemler için gerekirse yeniden çalışma yapılarak ek karar alınmasına,
Oy birliği ile karar verildi.
Toplantı sonucunda ilgililerin, yetkililerin ve işletme sahiplerinin konuya ilişkin gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi.
“Çevresel Gürültünün Kontrolü” Toplantısı Yapıldı

Tunceli’de vatandaşların yoğun şikâyeti üzerine çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükûtunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak ve kademeli olarak uygulamaya konulmak üzere Vali
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü’nden Kemal Kahraman söyleşisiDersim’de faaliyet yürüten Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü, derlemeci ve müzisyen Kemal Kahraman’ın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Munzur Mücadelesinde Yön Arayışı: Sahaya DönmekDersim’de ekolojik sorunlara karşı verilen mücadelenin seyrine baktığımızda, şimdiye kadarki kazanımların başında halkın doğrudan ve fiili müdahalesinin geldiği açıkça görülür.
Pertekli üreticilerden yayla ihalesi tepkisi: “Emeğimiz elimizden alınıyor”Pertekli üretici Fırat Yavuz, Tunceli’deki yayla ihaleleri ve hayvancılık politikalarına tepki göstererek, ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığını ve üreticilerin mağdur edildiğini ileri sürdü.
Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği YapacakUluslararası Tunceli Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi, 24-25 Nisan tarihlerinde Tunceli’de gerçekleştirilecek.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. DEYDA-DER, taziye yemekleri yerine yapılan bağışları öğrencilere bursa dönüştürüyor.
Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve BağışDersim’de, toplumsal dayanışmanın dikkat çekici bir örneği yaşanıyor. Dersim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEYDA-DER) öncülüğünde, son dönemde taziye yemekleri yerine yapılan bağışların ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak ulaştırılması giderTüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim




























