• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 25 °C

Çemişgezek’te festival

Çemişgezek’te festival
Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali'nin Galası Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı yapıldı.

Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali'nin Galası Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı yapıldı.

Çemişgezek Belediyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın katkılarıyla bu yıl 14.sü düzenlenen “Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali”nin Galası Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’in katılımı ile yapıldı.

Festivalin galasına; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Danıştay Üyesi İbrahim Er, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Elazığ Milletvekili Av. Şuay Alpay, Tunceli Milletvekili Av. Hüseyin Aygün, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Tokat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Çemişgezek Kaymakamı Emre Çınar, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Yardımcısı Zeki Çitçi, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmeddin Yalçın, Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Gemi İnşa Genel Müdür Yardımcısı Ömer Coşkun, Gemi İnşa Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Kızılkaya, Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve vatandaşlar katıldı.
Ses sanatçısı Devran İskender’in konseri ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız; “Geleneksel olarak artık kolaylıkla ifade edebileceğimiz bu festival gurbette, sılada buluşmanın adresi oldu” dedi.

Festivalde bir konuşma yapan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ise Tunceli’nin saklı mücevherlerinden biri olan Çemişgezek’te gerçekleştirilen festivalin güzel vakit geçirmenin ötesinde “BİZ” olarak kalabilmenin, başkalaşmadan varlığımızı koruyabilmenin bir yolu olduğunu söyledi. Festival ile Çemişgezek’i gurbetteki evlatları ile buluşturma imkanı bulduklarını dile getiren Vali Taşkesen şunları kaydetti: “Bu etkinlikleri gurbet ile sılayı birleştirmek, tanışmak, kaynaşmak, kardeşlik ve sevgi bağlarını güçlendirmek, gelenek-görenekleri yaşatmak için önemli fırsatlar olarak görüyoruz. Bu şenlikler, geleneğin gelecek olmasını sağlayan yollardan biridir. Kökünden kopup kurumak değil, köküne bağlı ulu bir çınarın dalı olmak istiyorsak, bu festivaller sayesinde ananelerimize sahip çıkmalı ve bu şenliklerin sadece gezinti yapmak olmadığını unutmamalıyız” dedi.
Gurbette yaşayan Çemişgezeklilere de seslenen Vali Taşkesen “Onların nüfus kütüklerinde neresi yazarsa yazsın, gönül kütüklerinde Çemişgezek var. Onlar aşlarını başka diyarlarda bulsalar da memleket sevdalarını, hasretlerini kutlu bir miras olarak çocuklarına aktarıyor; gerektiğinde de ekmeğini, aşını hiç düşünmeden Çemişgezek için seferber ediyorlar. Dolayısıyla böyle sevenleri başta Sayın Milletvekili Mustafa Ataş olmak üzere böylesine sadık hemşehrileri, Sayın Bakanımız gibi komşu ve dostları oldukça Çemişgezek asla yetim kalmayacaktır” diye konuştu. 
         
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yunus Emre’nin dünya görüşüne ve insan sevgisine dikkat çekerek, gönülleri kazanmanın öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. 
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Zara, Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’ne ilk defa geldiğini belirterek ilçede bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim