• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 18 °C

Çelik, CHP İl Başkanlığı adaylığını açıkladı

Çelik, CHP İl Başkanlığı adaylığını açıkladı
Ali Mustafa Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Tunceli İl Başkanlığı adaylığını açıkladı.

Daha önce iki kez CHP Tunceli Milletvekili aday adayı olan Ali Mustafa Çelik, CHP İl Binasında düzenlediği basın açıklamasında, partili arkadaşlarının yoğun talebi ve çağrısı üzerine il başkanlığı adaylık kararını aldığını söyledi.

Şubat ayı içerisinde yapılması planlanan CHP Tunceli İ Başkanlığı 37’inci Olağan Kongresi öncesi ilk olarak adaylığını Ali Mustafa Çelik açıkladı.

Çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında söz alan parti üyesi Hıdır Mercan, önceki yönetimin iradesinin haksız bir şekilde ellerinden alındığını söyledi. Mercan, “Şubat ayında yapılacak olan kongrede bu yönetimin başarısı ve başarısızlığı partiler tarafından belirlenmesi gerekirken olağan kongreye çok az bir süre kala bu yönetimin haksız yere görevden alınarak geleceğe yönelik siyasi yasaklar nedeniyle bir mağduriyet yaşanmıştır. Ben bu haksızlığa karşı mağdurların yanında yer aldım. Halkımız tarafından onlara verilen görevin ve itibarın iadesi için mahalle delegelerinden başlayarak çalışma içinde oldum. Burada il başkanlığı olma konusunda niyeti ve çalışmalarımda olmuştu ancak daha önceki yönetim kurlunun 21 kişilik oy hakkı ellerinden alındığı için matematiksel yönünden dengeler değişmişti. İl Merkezinin delegasyonun oyları ile seçilemeyeceğini anladım. Ayrıcı ilimizin hak etmediği feodal düşünceye hesapların ön plana çıkması da bu konuda geri atmama neden oldu,  benimle birlikte bu haksızlığa karşı aynı mücadele içinde olan partili yoldaşım Ali Mustafa Çelik’in bu görevi en iyi şekilde yapacağına ve benim aleyhime olan matematiksel dengeleri değiştireceğine inandığım için bu yolda attığımız çabaların heba olmaması gerekiyordu. Bu arkadaşımla birlikte bir önceki yönetimin ellerinden alınan iradenin kendilerine iade edileceğine inanıyorum”dedi.

Mercan’nın konuşmasının ardından söz alan CHP Tunceli İl Başkanı adayı Ali Mustafa Çelik,

“Değerli arkadaşlarım. Bir hususu bilhassa bir  kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Bu toplum , demokrasimizin, toplumsal barışımızın ve kurtuluşumuzun kalesi olarak cumhuriyet halk partisini görmektedir. Ondan sorunlarına sahip çıkmasını, çözüm bulmasını beklemektedir. Kendisini CHP limanında güvende hissetmek istiyor. Bu bakımdan,  yüreği güzel arkadaşlarım. Bu görev bizlere düşüyor. Hepimize düşüyor. Hep birlikte, el ele, gönül gönüle, omuz omuza, bu yüce görevi üstlenmemiz, sokak sokak, kapı kapı dolaşmamız gerekiyor. Bana güvenerek, bana inanarak partimizin Tunceli il başkanlığı görevini üstlenmemi öneriyorsunuz. Çağrıda bulunuyorsunuz. Ben bu şerefli görevi bana önermenizi çok değerli, çok anlamlı, çok önemli buluyorum. Ben her zaman bütün gücümle partimin emrinde olduğumu, örgütümün emrinde olduğumu, arkadaşlarımın emrinde olduğumu ifade ettim.  Bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceğimi bilmenizi isterim. Ben de ,bana layık gördüğünüz cumhuriyet halk partisi Tunceli  il başkanlığı görevine teveccühünüzle  aday olduğumu , partili arkadaşlarıma, örgütlerimize, delegasyonumuza ve kamuoyuna saygıyla ilan ediyorum”dedi.

CHP’nin il teşkilatında yaşanan sorunların devam ettiğine dikkat çeken Çelik, “Partimiz,   ne yazık ki gereği gibi yönetilemiyor, yönettirilmiyor. Bir kongre döneminde yani 2 yılda 4 il başkanı ile çalışmak durumunda kaldık. Bunun ayrıntılarına burada girmek istemiyorum. Bizim artık halka güven veren, ne yaptığını bilen, görev ve sorumluluğunun bilincinde olan, toplumun sorunlarına, çevre sorunlarına duyarlı güçlü bir örgüt yapısını inşa etmemiz gerekiyor. Fitne- fesat, ayak oyunları, kirli oyunlar, kumpaslar bu partiye, bizlere, bu topluma, Tuncelilere yakışmaz. Demokrasiyi içimize sindirmemiz, hak-hukuk-adalet çizgisinden hareket etmemiz  gerekir. Partimizin de inancımızın da esas ilkesi budur. Biz burada, Tunceli de, dersim de Genel başkanımızın memleketinde bize yakışan, bu halka yakışan güçlü bir örgüt yapısını oluşturmak  ve bu halkın sorunlarına çözüm bulmak durumundayız. Bunu yapamazsak, Bize yazıklar olsun diyorum. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkamazsak, bize yazıklar olsun diyorum. Kadınlarımıza,  sahip çıkamazsak, bize yazıklar olsun diyorum. Bu kirli düzene karşı mücadele edemeyeceksek, bize yazıklar olsun diyorum”diye konuştu.

Daha önceki yönetimin görevden alınmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Çelik, “Bildiğiniz gibi il yönetim kurulumuz bir süre önce bir takım ayak oyunları ile görevinden alındı. İtham ve iftiralara maruz bırakılan Arkadaşlarımızın onuru ve şerefiyle oynandı. Hakları yendi. Genel başkanımıza doğru bilgi verilmediği kanaatindeyiz. Görevlerinden alınan kıymetli canlarımız, biz sizlerin dürüst, namuslu ve şerefli olduğunuzu biliyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla yüreğini ve sevdasını ortaya koyan siz  değerli arkadaşlarımla, birlikte, bu yüce ve onurlu görevi sizlerle beraber, tüm partilerimizle birlikte, büyük bir aşkla, en iyi şekilde,  yerine getireceğime, huzurunuzda namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. Hepinize tek tek tek en derin saygılarımı, sevgilerimi, teşekkürlerimi sunarım”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim