• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 20 °C

Cafer Solgun ifadeye çağrıldı

Cafer Solgun ifadeye çağrıldı
Düzgün Baba Cemevi'ne yakın bir noktada silahlı polislerle fotoğraf çektiren Nazımiye Kaymakam'ı Uğur Tutkan'ı sosyal medyada eleştiren Yazar Cafer Solgun, Kaymakam Tutkan'ın şikayeti üzerine ifadeye çağrıldı. Solgun, "Söylediklerimin arkasındayım" dedi.

 

Düzgün Baba Cemevi'ne son 3 yılda 60 bin lira para cezası kesilmesine yönelik açıklama yapan Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, dernek olarak cezaların hukuksuz şekilde kesildiğini dile getirmiş, cemevine ‘ticarethane’ gibi bakıldığını belirterek, "Dernekler Kanunu’na aykırı olarak çeşitli gerekçelerle kesilen cezaları kabul etmiyoruz" demişti.

Olayın basına yansımasının ardından Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan'ın, yanında bulunduğu polislerle birlikte çektirdiği silahlı fotoğraf ise tepki çekmişti.

 “DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR”

Yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan yazar Cafer Solgun, "Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan Düzgün Baba Cemevi'ni silahlı kişilerle adete basıp cemevi yöneticilerini "Size devletin gücünü göstereceğiz" diye tehdit etmiş, gazetecilere bu pozu vermiş. Bu zorba, saygısız, haddini aşmış memur derhal görevinden alınmalıdır" demişti. Bu paylaşım için Kaymakam Tutkan şikayetçi oldu.

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

Kaymakam Tutkan'ın, kendisi hakkında hakaret davası açtığını belirten Solgun, kaymakamın görevden alınmamasına ve kendisine soruşturma açılmasına tepki gösterdi. İfadesinde, “Sözlerimin arkasındayım” dediğini belirten Solgun, “Kaymakam ya da kamu görevlisi olmak kimseye hakaret etme, saygısızlık yapma hakkı vermez” dedi.

“ASIL ALEVİLER HAKARETE UĞRADI”

Kaymakamın paylaşımıyla asıl Alevilerin hakarete uğradığını belirten Solgun, “Bu sayın kaymakam bir ibadet mekanını basıp silahlı kişilerle poz verecek “size devletin gücünü göstereceğiz” diyecek ve biz kimse bir ibadet mekanına böyle saygısızlık yapamaz deyince adam istifa etmeyecek, görevden alınmayacak soruşturmaya uğrayan biz olacağız!” ifadelerini kullandı.

Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim