• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Boş duvarlar sanat eserine dönüştü

Boş duvarlar sanat eserine dönüştü
Dersim Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “Munzur Mural Festivali” ile şehir merkezindeki boş duvarlar sanat eserine dönüşüyor.

Türkiye'de 4'üncü, Dersim'de ise ilk kez gerçekleşen Munzur Mural Festivali'nde sanatçılar kentteki duvar ve merdivenleri özgün eserleriyle renklendirdi.
Dersim Belediyesi ve 6 gönüllü sanatçının katılımıyla başlayan festivalde renkli ve grisi olmayan bir kent inşa etmek için yola çıkan sanatçılar, duvarları renklendirerek sanatlarını icra etmek için ilk fırçalarını vurdular.
Şehirdeki olumsuz psikolojiyi kırmak ve doğayı canlandırmak amacıyla düzenlenen festivalde kentte yer alan Mameki Parkı duvarı, Esentepe yol ayrımında bulunan duvar, Belediye İşhanı duvarı, Behice Boran Sokağı'nda bulunan merdivenler ile Mavi Köprü mevkiine inen merdivenler renklendirilmeye başlandı.
Şehirdeki duvarları boyamaları birlikte vatandaşlardan olumlu tepkiler alan sanatçılar, önümüzdeki yıllarda da Dersim'de sanatlarını icra etmek istiyor.
Mural festivalinin Türkiye'de yeni olduğuna dikkat çeken Musa Yel, "Mural projemizin konusu çocuk ve doğa, sanatçılar doğayı korumanın doğaya verilen tahribatı insanlara aktarabilmek için bu projeyi yapıyoruz. Duvarlara yaptığımız eserler tamamen bize ait özgün eserlerimizdir"dedi. 
Mural sanatının Dersim'de olumlu karşılandığını belirten Burak Yanık ise, "Mural sanatı Türkiye'de çok yeni, ilk kez İstanbul'da yapıldı. Bu sanatın Dersim'de yapılması çok güze, biz ilk kez geldik çok güzel karşılandık insanlar çok beğendi, buranın çok değişeceğini düşünüyorum bu gençlere de yansıyacak" diye konuştu.
Dersim kent merkezinde boş duvarların resimlerle kentin görünümün değişmesi vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.
Veli Yıldız, "Bu sanatçılar buraya gelmiş ve ücretsiz bir şekilde resim yapıyorlar. Tamamen gönüllü bir şekilde bu resimleri yapıyorlar. Şehirdeki boş duvarları güzel resimler yapıyorlar. Bundan sonra şehire girdiğimiz zaman güzel bir görüntü ile karşılaşacağız. Çok sağolsunlar" diye konuştu.
Gönüllü sanatçılarla birlikte Mural festivalini organize ettiklerini söyleyen Dersim Belediye Başkan Yardımcısı Canan Doğan da, Mural festivaliyle şehrin görünümü ve doğaya dikkat çektiklerini söyledi.
 Doğan, "Belediye olarak şehrin olumsuz ruh halini kırmak, doğayı canlandırmak, insanların binalaşmadaki grileşmenin verdiği olumsuz psikolojiyi ortadan kaldırmak için bu yıl Mural festivalini planladık ve çalışmalara başladık. 4 erkek ve 2 kadın olmak üzere 6 kişinin gönüllü desteği ile başladık. Merkezde 3 alan Esentepe mahallesinde 1 bugünde Mameki köprüsünde boyama var. Mural festivalinin temel amacı yaşadığımız sıkıntılarımızın mesajını vermek amacıyla doğa ve çocuk üzerinden planını yaptık. Ayaz ve Nupel'de kardeşlerin hayatını kaybetmesi ve Munzur dağlarının maden sahalarına açılması üzerine bu çalışmalara duyarlık getirilmesi amacıyla Mural festivalini düzenledik" dedi.
 

Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim