• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 11 °C

Bölge Baroları Elazığ'da Toplandı: Yeni Anayasa Uzlaşmayla Hazırlanmalı

Bölge Baroları Elazığ'da Toplandı: Yeni Anayasa Uzlaşmayla Hazırlanmalı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları'nın bölge toplantılarının 3'üncü Elazığ'da düzenlendi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları'nın bölge toplantılarının 3'üncü Elazığ'da düzenlendi. 
 
 
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları'nın bölge toplantılarının 3'üncü Elazığ'da düzenlendi. Elazığ Baro Başkanı Adnan Demir, hazırlanacak yeni anayasanın partiler üstü olması gerektiğini belirterek, "Demokrasinin hakim olduğu bir ülkenin anayasası asla sadece bir partinin anlayışı doğrultusunda hazırlanamaz" dedi.

Elazığ'da, bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Baroları bölge toplantısına Şırnak, Malatya, Muş, Siirt, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin Baroları başkan ve temsilcileri katıldı. Elazığ Baro Başkanı Adnan Demir, uzun süreden bu yana devam eden yeni Anayasa tartışmalarının üzerinde durulacağını, yeni Anayasa'nın yapım sürecinde baroların öneriler sunması halinde avukatlık mesleğinin bir kısım sorunlarını da değinilmiş olacağını ifade etti. Demir, şöyle dedi:

"Mevcut 1982 Anayasası bir darbe ürünü olması nedeniyle birçok değişikliğe rağmen toplumsal ihtiyaçlara cevap vermekten uzak kalmıştır. Bu Anayasa halk oylamasında yüzde 91 oranında 'evet' oyu almış olmasına rağmen meşrutiyeti bugüne kadar tartışılmıştır. Bugün yeni bir Anayasa yapmanın zorluluğu hakkında hiç kimsenin itirazı yoktur. Ancak tartışmalı olan bu Anayasa'nın nasıl yapılacağı ve içeriğinin ne olacağıdır. "

"DÜNYAYA AYAK UYDURACAK NİTELİKTE OLMALI"

Yapılması planlanan yeni Anayasa'nın yapılış biçiminin ve sürecinin belki içeriğinden daha önemli olacağını belirten Demir, Anayasa'nın toplumsal bir uzlaşma metni sayılabilmesi için yapılış biçiminin doğru tespit edilmesi gerektiğini bildirdi. Demir, partiler üstü bir Anayasa yapılması gerektiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasinin hakim olduğu bir ülkenin Anayasa'sı asla sadece bir partinin anlayışı doğrultusunda hazırlanmaz. Unutmayalım ki milletin iradesi bütün vatandaşların katılımı ile tecelli eder. Bu nedenle yapılacak Anayasa'da baroların varsa tasarıları dikkate alınarak güncel yeni bir tasarının hazırlanması gerekmektedir. Hazırlanacak başarılı bir tasarı, yapılacak Anayasa'nın en önemli dayanaklarından biri olmalıdır. Yeni Anayasamız, çağdaş ülkelerin anayasalarından ve ülkemizdeki Anayasa tarihi tecrübelerinden istifade edilerek hazırlanmalıdır. Bu yeni toplumsal sözleşme dünyaya ayak uydurabilecek nitelikte olmalıdır. "
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim