• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Tunceli 11 °C

Bir türlü gelmedi denilen yaz geliyor!

Bir türlü gelmedi denilen yaz geliyor!
Hafta başından itibaren yağışlar etkisini kaybedecek ve güneş yüzünü gösterecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde görülen yağışlar nedeniyle mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığının, hafta başından itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarına ve yer yer üzerine çıkacağını söyledi.

Yarın, yağışların ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde görüleceğinin tahmin edildiğini ifade eden Çağlar, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu), İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Çankırı, Ankara) ile Konya, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu olacağını dile getirdi.

Mehmet Çağlar, yağışların Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğine işaret etti.

BÖLGE BÖLGE SICAKLIKLARI İÇİN TIKLAYIN

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, şunları kaydetti:

''Yeni haftanın ilk gününde ülkemizin büyük bir bölümünde yağış beklenmiyor. Ancak, Doğu Karadeniz, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Muş çevrelerinde kısa süreli ve yerel gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Salı gününden itibaren ülke genelinde yağışlar etkisini kaybedecek ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında ülke genelinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Hava sıcaklığı, yarın batı bölgelerde, Pazartesi günü de iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri civarında; güney, iç ve batı bölgelerde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Böylece sıcaklıklar 30 derece civarlarına çıkacak.

Lokal kuvvetli yağışların beklendiği kesimlerde su baskını, ani sel, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış öncesi kuvvetli rüzgar tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.''

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Karabük, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Ankara çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, öğle saatlerinden sonra Göller yöresi (Isparta, Burdur), Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Karabük, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Ankara çevrelerinde saat 21.00'e kadar lokal olarak kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

İlgililerin ve vatandaşların sel, su baskını, dolu, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Kaynak : haber7.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim