• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

Belediyeden gönüllü veterinerlere yardım çağrısı

Belediyeden  gönüllü veterinerlere yardım çağrısı
Dersim Belediyesi, sokak hayvanların sağlığı ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için gönüllü veterinerlere çağrıda bulundu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, sokak hayvanlarının yaşamalarını sağlamak amacıyla mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde çalışmalar yapıldığı bu amaçla gönüllü veterinerlerin yardımına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediyemiz bünyesindeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi, Dersim yerelinde insanlarla hayvanların sorunsuz olarak, bir arada yaşamalarını sağlamak amacıyla mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde çalışmalar yapmaktır. Ekiplerimiz, özellikle sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu, buna bağlı olarak hayvanların sağlığı ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hayvan sağlığına yönelik çalışmalar kapsamında evcil ve sahipsiz hayvanların üremelerinin kontrol altına alınması, yaşam sürelerinin arttırılması, çetin kış koşullarında yaşayabilmeleri amacıyla kısırlaştırma işlemleri yapılmaktadır. Kontrolsüz üremeyle on binlerce köpek veya kedi şu an yaşamlarını idame ettiremiyor ve kısırlaştırma kızgınlık, kanser gibi birçok hastalığı da engelliyor. Kısırlaştırmayla birlikte küpeleme sistemi ile hayvan takibi kolaylaşıyor. Kısırlaştırma doğa dengesiyle oynama değil, beşeri etkenlerle birlikte doğal yaşamı olumlu şekilde etkileyen bir faktördür.

2019 Yerel Seçimleri sonrası tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösterip, onların her türlü yaşam hakkını savunduğumuzu belirtmiştik. Bu kapsamda seçim sonrasında belediyemize çiçek-hediye vs. kabul edilmeyeceğini duyurmuş ve duyurumuzun ardından yapılan bağışlarla barınağımızın birçok ihtiyacı temin etmiştik.

Şu an ise kısırlaştırma çalışmalarımız sürüyor. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber kısırlaştırma işlemlerini hızlandırmak için gönüllü veteriner hekim dostlarımızın yardımına ihtiyaç duymaktayız”denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim