• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

Belediye Kadın Çalışanları 8 Mart Paneli Düzenledi

Belediye Kadın Çalışanları 8 Mart Paneli Düzenledi
Belediye Kadın Meclisleri, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü vesilesiyle belediye kadın çalışanlarıyla bir araya gelerek panel düzenledi.

Panele Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan, HDP-SMF Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya ve Avukat Dilan Torun katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan, 8 Mart’ın önemine vurgu yaparak kadınların haklarına ve emeğine sahip çıkması gerektiğini belirtti. Ay Doğan,“ Bu anlamda biz bulunduğumuz alanda kadınların sonuna kadar hakkını savunacağız” dedi.

Ardından söz alan Avukat Dilan Torun, kadınların hukuki alandaki haklarına değinerek, “ Her alanda olduğu gibi yasal alanda da tarihsel kazanımlarımız olmasına rağmen yavaş yavaş bu haklarımızdan uzaklaşıyoruz. İşçi sınıfı mücadelesinin kadınlardan uzak olmadığını biliyoruz. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir gerçek var ki; haksızlığa karşı bir araya gelip örgütlenmek gerekiyor. Yargıdaki cezasızlık toplumda da karşılığını bulmuş gibi ve bizim tüm bunlara karşı mücadele etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HDP-SMF milletvekili Dilşat Canbaz Kaya ise, “Anneyiz, kız kardeşiz, eş kimliğimiz var. Vekiliz, doktoruz, işçiyiz, memuruz ama kadınız. Kadın olduğumuzdan kaynaklı hepimiz aynı dili konuşuyoruz. Çünkü aynı şeylere kalıyoruz. Erkek çocuklar sünnet edilir, kız çocukları regl olur gizlenir. Bu geleneksel kalıpları biz kırmalıyız” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Kazandığımız en önemli hak İstanbul Sözleşmesi’dir. Ama maalesef uygulanmıyor. Yargılamalarda geleneksel olarak ‘erkeğin psikolojisi bozuk’ kabulü algısı var. Bugün bu koşullarda yasa, yargı kadından yana değil. Erkek devlet, erkek yasa, erkek yargı… Bu üç erk kadın üzerine söz söylüyor”

Kaya, son olarak İlimizde 62 gündür kayıp olan Gülistan Doku’ya değinerek , “Kadınlar göğün yarısıdır. 8 Mart’ta emeğimize sahip çıkalım ve alanları dolduralım” çağrısında bulundu.

Daha sonra kadınların yaşadığı sorunlara dair aktarımlarda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim