• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 11 °C

Belediye çağrı yaptı, kadınlar örnek dayanışma örneği gösterdi

Belediye çağrı yaptı, kadınlar örnek dayanışma örneği gösterdi
Dersim Belediyesi halk meclis tarafından yapılan dayanışma çağrısı ile birlikte kadınlar kaldırım taşı döşemek için kolları sıvadı. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da kadınlarla birlikte çalıştı.

Uzun  zamandır mali sorunlar yaşayan Dersim Belediyesi, maliyetleri aza indirmek için yeni bir yola başvurdu.

Dersim Belediyesi bünyesinde oluşturulan halk meclisi, kolektif çalışmayı öne çıkarmak, maliyetleri aza indirmek için kentte yaşayan vatandaşlara dayanışma çağrısı yaptı. Yapılan çağrıyla birlikte belediye çalışmalarının halka yayılması ve her bir bireyin belediye çalışmalarının bir öznesi olması amaçlandı. Bu kapsamda çağrıya kulak veren başta kadınlar olmak üzere çok sayıda gönüllü vatandaş kolları sıvadı. Dersim merkezde bulunan Demiroluk Caddesindeki kaldırım taşı çok sayıda kadının katılımıyla döşendi.

Dersim Belediyesinin çağrısına uyarak çalışmalara katılan vatandaşlar, belediyenin içinde bulunduğu sorunları çözmesi için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Feyzi Konak, “Belediye başkanı çağrıda bulundu, bizde arkadaşlarımızla, komşularımızla, Dersimi seven insanlarla, Kürdistan bölgesinden arkadaşlarımızla birlikte burada toplandık ve çalışıyoruz. Bu belediye bizim belediyemizdir, nerede yol yapılıyorsa nerede bir şey yapılıyorsa arkasındayız”dedi.

Belediyenin çağrısına destek verenler arasında çoğunlukla kadınlar yer alıyor. Kadınlar bu çalışma ile erkeklerin işlerini de yapabileceklerini kanıtlamak istediklerini söylüyor.

Songül Turan, “Belediyemizin durumu iyi değil, parası olmadığı için bir şey yapamıyor. Bizde evde çalışan kadınlar olarak buraya geldik ve parke taşlarını dizmeye başladık bu çalışma çok güzel oldu”diye konuştu.

Yılmaz Kılıç, “Bugün burada çalışıyoruz. Belediyenin çağrısı üzerine toplandık ve geldik. Belediyemizin maddi durumu zayıf, biz de bunu düşünerek çağrıya kulak verdik, bir araya geldik ve belediyemize sahip çıkıyoruz”dedi.

Dersim Belediyesi Halk Meclisi Üyesi Gönül Sonbahar, “ Genel olarak şu yargıyı kırmak istiyoruz. Kadınlar ağır işlerde çalışamaz yargısını kırmayı amaçladık, bu yüzden yapabileceğimizi de gösterdik. Kadınlar olarak iyi çalışıyoruz ve bunu kanıtladık. Bundan sonra da belediyenin diğer birimlerinde kadınlarında çalışabileceğinin bir ispatı oldu”diye konuştu.

Bütçe olmaması nedeniyle belediye olarak fazla çalışamadıklarını ifade eden Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, açıklamada bulundu.

Maçoğlu, “Sizde biliyorsunuz ki bir yıldan beri buradayız ancak paramız olmadığı için bütçemiz olmadığı için fazla çalışamadık. Bundan sonra toplumumuzla bir araya geldik ve birlikte çalışma kararı aldık. 3 yıldan buraya el atılmamış çalışılmamış. Bir yıldan beri çalışmalarımız engelleniyor. Bundan sonra insanlarımızla birlikte çalışacağız, birlikte karar alacağız. Kadınlar, erkekler hepsi geldi destek verdi çalışıyoruz ”şeklinde konuştu.

0aabc9bb-a6a8-4ca0-b90c-f3dc4d635f76.jpg0d9c77f3-182e-4540-ba02-45cd17fba834.jpg3ca1883c-ca09-4a9c-9503-11dcfa76c2a2.jpged40e672-2f3a-42e7-a511-9d9db4267937.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim