• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • Tunceli 26 °C

BEKLENEN YAZ

Fikri TAŞ


  Güneş, o, kadar parlak, o kadar çok yaklaşmıştı ki, ısısı, ışığı, evlerin içini bile ısıtmış, aydınlatmıştı. Sabahın erken saatlerinde, herkes dışarıdaydı. Balkonlar şenlenmişti. Yakın balkondan seslenen, komşum, ’Hocam bak Yaz geldi. CORONA artık bize bir şey yapamaz. Diyordu. İSKOÇ kimlikli Çeri, balkonda yere yatmış, sıcakta yuvarlanıyordu. Keyfine diyecek yoktu.
   Bahara göz kırpan MAMEKİ parkında, sabah koşusunu yapanlara, karakargalar, parkın müdavimleri, köpekler eşlik ediyordu. 
   Her zamanki orkestrası eşliğinde akan MUNZUR, UN, üstünde sıra, sıra, dizili martılar, daha aşağılara, baraj canavarının olduğu yerlere doğru adeta göç ediyorlardı. Güneşli, sıcak, Gökyüzünde bir araya gelmiş siyah kuşlar, birbirilerine çarpmadan hep birlikte gösteri yapıyorlardı.
    CORONA Canavarının evlere hapsettikleri yaşlılar, Baharın müjdelediği, güneşli sıcak günde, SEYİT RIZA Parkını, adeta doldurmuşlardı. Yasak saati,13 00 e, kadar parkta sıcak güneşli günün tadını çıkaracaklardı. 
   Sokaklarda, kaldırımlarda, adeta insan seli akıyordu. Yasaklı iki günün öncesi, güneşli, sıcak havanın, özgürlüğün, tadı, çıkarılırken, yasaklı iki güne, hazırlık yapılıyordu.
    Hemen herkes yasakların kalkacağı umudu, beklentisi içinde, Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Valimizin, Başkanlığında toplanacak Tunceli HIFZI SIHA kurulunun vereceği müjdeli, haberi bekliyordu.
   Yaşanan bu beklenti ortamında, Sayın Valimiz, her zaman yaptığı gibi aksatmadan sürekli uyarılarını yapmakta, alınan tedbirlerin, duyarlılığın, aksatılmadan sürdürülmesini, bundan böyle yasakların kaldırılmasının, illerdeki vaka sayılarına göre, düzenleneceğinden, gerekli tedbirlerin aksatılmadan sürdürülmesini, istemektedir. Ancak o zaman ilimizde vaka sayısı giderek düşecek, koyulan yasaklar, kaldırılacaktır. Tunceli Halkı olarak bu güne kadar gösterdiğimiz duyarlılığı, hassasiyeti, bundan sonrada aksatmadan sürdürmeliyiz.
   Günün öne çıkan, yasakları, beklenen müjdeli haberleri, aşıları, randevuları, konuşup paylaştığımız arkadaşlardan biri,’ Size bir şey söyleyeyim mi, yaşanan bu süreçte bizim Tunceli şanslı, Valimiz çok iyi bir insan, yasaklara titizlikle uyulmasını isterken, yasaklardan dolayı kesilen cezalardan yana taraf değilmiş. Helal olsun.’ Derken, Bir başka arkadaş, izin isteyerek, Bende katılıyorum. Çok iyi bir Vali, dürüst, ihaleleri hep herkese açık yaptırırken, işçi alımlarında da kura çektirerek, haksız, keyfi alımlara, işlemlere, izin vermemekteymiş. Bunların yanında Tunceli Halkına, Alevi inancına karşıda, önyargısı olmayan halkın değerlerine saygı gösteren, kutsal mekânlara saygı gösterip değer veren ziyaret eden, Halkın içinde, halkı dinleyen, halkın sorunlarını yakından takip eden paylaşan bir vali. Dahası, herkese karşı nezaketli, saygılı bir vali. Bu arada, emniyet görevlilerinin, polislerinde, hakkını yemeyelim. Onlarda, vatandaşı, mağdur edecek cezaları, yazmaktan kaçınmaktadırlar. Halka karşı iyiler. Barışçıl, şiddet içermeyen basın açıklamalarında da, aynı duyarlılığı, hoş görüyü gösterseler, daha çok iyi olacaklar.’ Dedi.
    Bana baktılar. Gülerek, ’Arkadaşlar, bende size katılıyorum. Sayın Valimiz, geldiği zaman gazeteci arkadaşlarla, kendilerini ziyarete gitmiştik. Tanışmıştık.  O zaman yazdığım yazımda, sizin dile getirdiklerinizi, ben, ta o zaman, dile getirmiş. Yazmıştım. Yazdığımdan da yanılmamıştım. Sizin dediğiniz gibi, çok iyi bir Vali. Üstelik benim eklediğim Devlet adamlığı kimliği olan bir Vali, Bu kimlik önemli bir kimliktir. Her valide, her yöneticide, olmayabiliyor. Emniyet görevlileri, polisler için söylediklerini zede, aynen katılıyorum.’ Dedim.
    Sağlık kurumlarında aşılarını yaptıranlar, korkularını atmış gibi sevinçli güvenliydiler.182 den randevularını bir türlü alamayanlar da şikâyetçilerdi. İkinci aşıyı yaptırmak için benimde, randevu almam gerekiyordu.
     Beklenen Yaz, Kış sonrası beklenen İlk Bahardır. Özlenen Güneştir. Güneşli günlerdir.
  Bu yıl, yaşanan dünya savaşında, Yaz, Güneş, sıcaklar, daha çok özlenen, beklenen, bir yıl oldu.
  Beklenen Yaz, CORONA CANAVARININ, koyduğu baskıların, yasakların, sona ereceği, beklentisinin beklendiği bir yazdır. Sönen umutların yeşereceği, beklenen Bir Yazdır.
 O,  Yazın geldiğinin müjdesini, Güneş, yakından, göz kırparak, bize verdi.
  Beklenen yaz gelmişti.


 

Bu yazı toplam 5088 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim