• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 21 °C

Başkan Maçoğlu'ndan Milletvekili Önlü'ye tepki: Bu büyük bir haksızlıktır

Başkan Maçoğlu'ndan Milletvekili Önlü'ye tepki: Bu büyük bir haksızlıktır
Dersim Belediyesi, HDP'li vekil Alican Önlü’nün belediye hakkındaki beyanlarına tepki gösterdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Sayın vekilimiz Alican Önlü’nün mensup olduğu siyasal partinin grup çıkarını gütmesi normaldir. Ama bunu yaparken, devlet baskısı altında aynı hassasiyet ve zorlukları yaşayan kurumları da zan altında bırakıp, kendi çıkarına feda etmemelidir” denildi.

Dersim Belediyesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü'nün 24 Nisan’da PİRHA’ya yaptığı açıklamalara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Bu açıklamada belediyeyi zan altında bırakacak veya yanlış kavrayışa yol açacak, manipülasyona açık söylemlerin bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Sayın Vekilimiz Alican Önlü’nün ısrarla tüm kurumlara ortaklaşma önerdiğini fakat tüm siyasi çevrelerin, Dersim kurumlarının ve belediyemizin bunu reddettiği bilgilendirmesi yanlıştır” ifadelerine yer verildi.

Belediyenin zorunlu resmi işlerin yanında karşılıklı diyalog çerçevesinde ihtiyacı olan kesimlere, yaşlılara bakım ve sağlık hizmeti, hijyen, alışveriş ihtiyaçlarının karşılanması, yemek dağıtımı, gıda ve nakit yardımı şeklinde çözüm olmaya çalıştığına vurgu yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yürüttük ve tüm bu çalışmaları bizimle çalışmak isteyen tüm kurumlarla ortaklaştırma istediğimizi başından itibaren ifade ettik. Ortak çalışmada yaşanan eksiklikler varsa bunda bizler de dahil sayın milletvekilleri, siyasi kurumlar ve diğer tüm kesimlerin payı vardır. Bu sürecin varsa eksikliklerinin aşılarak çözümler üretmek yerine kamuoyuna yönelik böyle yanıltıcı bilgi vermek ortak çalışmadan yana olan siyasi kurumlara, yöre derneklerine, inanç kurumlarına, meslek örgütlerine, belediyemize, kurumlarımıza ve Dersim halkına büyük bir haksızlıktır.

Sayın vekilimizin beyanında bahsettiği, Munzur Özgür Aksın Meclisi’ne sunduğu somut önerilerdir. Belediyemize çalışma planı olarak sunulmamıştır. Ve sunulan öneriler, siyasal hareket ve demokratik kitle örgütlerine yöneliktir. Sadece bir şıkkında, ilerde çıkacak gıda sıkıntısına karşılık, belediyelerin tedbir almasından bahsedilmiştir. Önerinin kararlaştırılıp kararlaştırılmaması, Munzur Özgür Aksın Meclisi ve bileşenlerine ait bir sorumluluktur. Eğer belediyemize somut bir öneri gelmiş olsaydı, değerlendirilirdi. Seçim sonrasından bugüne kadar belediyemiz tüm demokratik kitle örgüt ve siyasal partilere ortak çalışma arzusunu iletmiştir. Bu çağrı daimî ve günceldir.”

22 Nisan’da HDP il yöneticilerinin belediyeyi ziyaret ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Belediye başkanımız tarafından, pandemi kapsamında heyet bilgilendirilmiştir. Ziyaret esnasında Munzur Özgür Aksın Meclisi’ne yapılan öneri başkanlığımıza aktarılmıştır. Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu, Munzur Özgür Aksın Meclisi’nin karar alıp ve bir komisyon belirlemesi durumunda, beraber çalışmaktan memnun olacaklarını aktarmıştır. Belediye Başkanımız Maçoğlu, önerilen çalışmalar için geç kalınmadığını ve bu çalışmaların ortak akılla yürütülebileceğinin altını çizmiştir.  Bu anlamda HDP’nin ne somut ne de reddedilen bir önerisi vardır. Sayın vekilin, sanki somut ortak bir çalışma önerileri kabul görmemiş gibi beyanda bulunması, bizleri üzmüştür” denildi.

Belediye meclisinde HDP’li temsilcilerin bulunduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"HDP’li heyete ortak çalışma arzusu tekrarlanmıştır. Ayrıca mail üzerinden ilgili Dersim kurumlarına çalışmalarımız hakkında bilgi de verilmiştir. Hem merkezi hem de yerelde diyaloğumuz olmasına rağmen eksikliklerin bizlerle konuşularak çözmek yerine geçmişte olduğu gibi bu sürecin de kamuoyu önünde bir polemik ve teşhire çevrilmesini de yadırgadığımızı belirtelim.

Pandemi ile ilgili Dersim halkına hizmetin azamisini ulaştırmak için belediyemiz çabalamaktadır. Kıt imkânlar içinde, 200’ü geçkin haneye aş ulaştırılmaktadır. Yine 1500 aileyi hedefleyen gıda yardımı çalışmamız sürmektedir. Dezenfekte, maske vb. konularda belediyemiz kapasitesi üzerinden bir çalışma yürütmektedir. Halkın hizmetinde olan tüm çalışmaların bölgedeki mevcut kurumların desteklemesi doğru olandır.

Belediyemiz ilimizin vekili olan Sayın Alican Önlü tarafından seçim sonrasında ziyaret edilmemiş ve telefon üzerinden de olsa Dersim’le ilgili ortak bir hassasiyet geliştirilmemiştir. Belediyemize hiç uğramayan, aramayan ve öneride bulunmayan Sayın Önlü vekilimizin sosyal medya üzerinden bizi haksız yere itham etmesini doğru bulmuyoruz."

Açıklamada ayrıca, "Sayın vekilimiz Alican Önlü'nün mensup olduğu siyasal partinin grup çıkarını gütmesi normaldir. Ama bunu yaparken, devlet baskısı altında aynı hassasiyet ve zorlukları yaşayan kurumları da zan altında bırakıp, kendi çıkarına feda etmemelidir. Dostlar birbirini eleştirebilmeli; bu tür eleştiriler her zaman eksiklikleri gidermeye hizmet eder. Ama eleştiri adı altında manipülasyona neden olabilecek eğilimler hem fırsatçıları sevindirir hem de dostane ilişkileri zedeler” sözlerine yer verildi.

Dünyayı etkisi altına alan pandemic döneminde Dersimli vekiller Polat Şaroğlu ve Alican Önlü belediyeyi telefonla dahi aramadığı belirtilen açıklamanın sonunda, "Belediyemiz ve kurumlarımızın 1 Nisan 2019 da yaptığı çağrıyı yineliyoruz. Dersim halkının çıkarı ve genel manada halklarımızın çıkarı bu zorlu günlerde dayanışmayı gerektirir. Biz dayanışmanın, birliğin bir parçası olacağız. Ve bunu dostlarımızdan da beklemekteyiz. Mevcut durumda önemli eksikliklerimiz muhakkak var ve var olacaktır. Var olan siyasi atmosfer ve gidişattan herkes kadar kaygılıyız. Elimizdeki olanakların sınırlandırılmış, baskı altına alınmış olmasına rağmen biz halkımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim