• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 13 °C

Başkan Maçoğlu’ndan maden şirketlerine tepki

Başkan Maçoğlu’ndan maden şirketlerine tepki
Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) temsilcileri ile birlikte Ovacık Cevizlidere’de köylüleri ziyaret etti.

Burada konuşan Maçoğlu, “Herkes birbirine sahip çıkacak. Omuz omuza verip ne Anagold’u ne de Çalık’ı buraya sokacağız. Biz, onlara karşı burada olacağız” dedi.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, DEDEF temsilcileriyle birlikte maden projeleri ve altın arama faaliyeti planlanan Ovacık Cevizlidere Köyü’nde yurttaşlarla bir araya geldi.

Maden ve altın arama faaliyetlerinin birkaç yıldan bu tartışıldığını söyleyen Başkan Maçoğlu, “Toplum böyle bir şeyi söylüyorsa, konuşuyorsa emin olun doğdurur. Çünkü hiç kimse bir şey duymadan, bilmeden, görmeden kendiliğinden bu tür şeyleri söylemez” dedi.

Maden arama faaliyetlerinin planlandığı alanda kutsal mekanlar bulunduğunu belirten Maçoğlu, “Şu gördüğünüz karakolun hemen arkasında Yeşil Evliya diye bir ziyaret var. Toplumun çok değer verdiği bir ziyaret. İnsanlar özellikle Perşembe günleri buraya gelir. Burada başkaca da ziyaretler var. Bu coğrafyanın tamamında insanların inancı, kültürü, yaşayışına dair şeyler var. İnsanların mezarları var” diye konuştu.

Bölgenin Yılan Dağı’ndan Kemaliye ve İliç’e kadar uzandığına vurgu yapan Başkan Maçoğlu, “Sondaj ve maden projeleriyle bu toprakların tamamı düzleştirilmek isteniyor. Burada hayati su kaynakları var. Bu yeraltı suları maden projeleriyle kirletilecek. Burası aynı zamanda Ovacık ve Dersim’in başlangıç noktası. Bu bölge aynı zamanda tarımsal alanları barındırıyor. Burayı kirlettiğiniz zaman sadece buraya değil tüm yaşama zarar veriyorsunuz. Bu toprakları yok etmek isteyen anlayışa karşı biz buradaki halk olarak rahatsızız. Doğal hayat, yaban hayatı rahatsız. O nedenle biz burada olup, onları bekleyeceğiz. Topraklarımıza girmelerine izin vermeyeceğiz. Onlar, insanlar arasında bir kaygı, algı yaratmak istiyorlar. Ancak bu toprağın insanları nasıl davranacaklarını biliyor. Onlar ne yaparlarla yapsınlar, onların oyunlarını boşa çıkaracağız. Herkes birbirine sahip çıkacak, omuz omuza verip ne Anagold’u ne de Çalık’ı buraya sokacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Mesut Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim