• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 16 °C

Başkan Becerikli: Kaymakamlık seçilmiş iradeye kayıtsız kalıyor

Başkan Becerikli: Kaymakamlık seçilmiş iradeye kayıtsız kalıyor
Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli, ilçede yaşanan sorunları basın açıklamasıyla gündeme taşıdı.

Becerikli, “En makul kararlarımızın dahi ilçe kaymakamlığınca haftalarca hiçbir gerekçe sunulmadan bekletilmesi, seçilmiş iradeye ve halkımızın hizmet beklentisine karşı açıkça kayıtsız kalmaktır” dedi.

Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli, belediye binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe genelinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Murat Becerikli, ilçe kaymakamlığı tarafından sergilenen keyfi tutumlara değindi. Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli’nin açıklamasından satırbaşları şöyle;

 

ÖNÜMÜZE KONAN ENGELLER

“Seçildiğimiz günden ve hatta seçilme sürecimizde dahi önümüze konulmak istenen ve beyhude bir çabayla sizlerin iradesini, şahsımızın hizmet aşkını hedef alan; özellikle son günlerde de artarak devam eden ve siz değerli halkımızın da türlü mağduriyetler yaşanmasına neden olan aksamalar ve engellemeleri yine siz değerli hemşerilerimin ferasetine sunmak istiyorum”

 

SÜRECE DAHİL EDİLMEDİK

“Son zamanlarda neredeyse hemen her gün yakındığınız ve merhamete muhtaç kaldığınız, afet konutları süreci, bugün kışa teslim olan ilçemizde artık hayati önem kazanmışken, sizler gibi bizimde yüreğimizi dondurmaktadır. Sorumlu yerel kurum amirlerinin doğru organize edemedikleri bu süre zarfında, Belediye olarak muhatap alınıp, sürece dahil dilmediğimizden ötürü, yaşanan sorun ve sıkıntılara müdahale etme imkanımız da maalesef olmadı. Takip eden süreçte siz değerli vatandaşlarımızdan aldığımız cesaret ve güvenle, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde, Devletimizin her türlü imkan ve desteğini güzide ilçemize getirmek adına, gücümüzün ve sesimizin yettiği yere kadar çaba ve çalışmalarımıza devam edeceğimizi buradan taahhüt ediyorum. İnşallah, siz değerli Mazgirtli hemşehrilerimizle birlikte, bizlere, yerelde reva görülen, sorun ve sıkıntıları yine kendi imkân ve gayretimizle en yakın zamanda çözüme kavuşturacağız.”

 

SÜREÇ İZANSIZÇA YÜRÜTÜLÜYOR

"Yukarıda belirttiğim üzere, Bakanlık Merkez teşkilatlarımızın tüm bu hassasiyetlerine karşın, siz değerli kardeşlerimin hasar tespiti ve analiz süreçlerinde yaşadığınız sıkıntılar; ilçemiz özelinde hasar tespit çalışmalarındaki yanlışlar ve eksiklikler yüzünden mağduriyetler yaşanmıştır. Bu husus özelinde ve benzeri nice konuda gerek ilçe Kaymakamlığı ve gerekse ilimizdeki diğer makamlarca muhatap alınmamamız, ilçemiz yerel durumunun görmezden gelinmesine ve sürecin izansızca yürünmesine neden olmuştur"

 

MÜLKİ İRADENİN KAYITSIZLIĞI

Söz konusu bu olumsuz durum, tarafınızca seçildiğimiz günden bugüne değin, maruz kaldığımız, yereldeki bürokratik vesayetin yalnızca küçük ama yaralayıcı bir örneğidir. Bilinmelidir ki; belediyecilikte tüm süreçlerin anlamı hizmetle sınırlıdır, şahsi hiçbir alan barındırmayan en makul kararlarımızın dahi İlçe Kaymakamlığınca haftalarca hiçbir gerekçe sunulmadan bekletilmesi, seçilmiş iradeye ve halkımızın hizmet beklentisine karşı açıkça kayıtsız kalmak ve hatta engellemekten başka hiçbir şekilde açıklanamaz.

 

GÖRÜŞME TALEPLERİMİZ KARŞILIKSIZ KALIYOR

"Görüşme taleplerimizi karşılıksız bırakan, bizleri dar bir çerçeveye hapsetmeye çalışan düşünce, her fırsatta ben devletim çıkışıyla vatandaşımızın aklına soru işaretleri ekmeye çalışsa da, bizzat devletimizin himayesinde büyümüş, devletimizin şefkat ve merhamet eliyle yetiştirilmiş biri olarak, bu tavırların tümünü reddettiğimi paylaşmak istiyorum. Nereye kadar devlet, nereye kadar kendi şahsi çıkar ve ihtirasları olduğunu kavrayamayan müstakil akılların, devletimizin şefkatli kollarına bu şekilde halel getirmelerini kabul etmek mümkün değildir. Devlet anadır, babadır, merhamettir" diyerek sözlerini noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim