• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 10 °C

Bakan Şahin, Tunceli’ye geldi

Bakan Şahin, Tunceli’ye geldi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2012 eylem planı oluşturmak için Tunceli’ye geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2012 eylem planı oluşturmak için Tunceli’ye geldi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, temasları kapsamında ilk ziyareti Tunceli Valiliğine gerçekleştirdi.
Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, vali yardımcıları, kurum amirleri tarafından karşılanan Bakan Şahin, polis mangasını selamladıktan sonra valilik makamına geçti.
Valilikte ziyaretine ilişkin basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Fatma Şahin, “Bakanlığımız artık beş genel müdürlüğü olan icracı bir bakanlığa dönüştü. 2012 eylem planını oluşturabilmek için her ili ziyaret edip planı oluşturuyoruz. Dün Van’daydık önceki gün de Hakkari’de. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Sayın Valimizle beraber kaymakamlarımızla her ilçenin sosyal politikalar adına Tunceli için ne yapılabilir onları dinleyeceğiz. Mülki amirlerin yaşadıklarını yerinde görmemiz ve ona göre eylem planları oluşturmamız lazım” dedi.
Açıklamasının ardından Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen tarafından çeşitli hediyeler verilen Bakan Şahin, daha sonra Bakanlığının alanına giren konularla ilgili brifing aldı.
Valilik ziyaretinin ardından Tunceli Belediyesi’ne geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, belediye önünde Başkan Edibe Şahin ve belediye çalışanları tarafından çiçekle karşılandı.
Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Bakan Şahin’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Bakan Fatma Şahin ise; yerel yönetimlerin önemli kalkınma alanları olduğunu belirterek, “Kalkınma, herkes görev alanı içindeki hizmetleri yaptığı zaman gerçekleşir. Böylece hem insanımız, hem ülkemiz hem de Tunceli kazanacak. Bu anlamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak her türlü işbirliğine hazırız. Önce insan diyerek yola çıktık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bu anlayışla hareket ettiğimizde etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliği yok eden; insanı eşrefi mahlukat yapan politikayı hayata geçirdiğimizde sorun kalmıyor. Bu anlamda Tunceli ve ülkem adına bakanlığımın görev alanı içine giren ne varsa yapmaya hazırız” dedi.
Bir gazetecinin kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik sorusu üzerine Bakan Şahin, bu konunun topyekun mücadele gerektirdiğini belirterek, “Konuya ilişkin bir kanun teklifi hazırlamıştık bunu hükümet tasarısına dönüştürdük. Bu konu bir iç güvenlik meselesi. O nedenle, Adalet, İçişleri, Sağlık, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak çözülecek bir sorun. Tasarıyı hazırladık. Sivil toplum örgütleri, barolar ve aile mahkemesi hakimlerine gönderdik. Meclis açılır açılmaz ilk çıkaracağımız kanunlardan biri. Çünkü yaşam hakkı en önemli haktır. Bunu korumak da önceliğimizdir. Bu kanunla, kolluk kuvvetinin gücünü arttırıyoruz, Adalet Bakanlığında sistemi değiştiriyoruz, sığınma evinin yapısıyla ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz sayısı ve içeriğini değiştirmeyle ilgili. Şiddete maruz kalmış kadınların ekonomik olarak sorunlarını çözecek tedbirler alıyoruz. İş bulmalarını kolaylaştıracak topyekun çözümler. Bu kanun sayesinde kadınlarımız ben artık hayatımı tek başıma götürecek güçteyim diyecek. Bu mekanizmayı ve zincirin halkalarını oluşturuyoruz. Uygulamaları da hep birlikte takip edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Şahin, belediye ziyaretinin ardından Bedensel Engelliler Derneği Tunceli Şubesi ile Ak Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti.
Geceyi Tunceli’de geçirecek olan Bakan Şahin, yarınki ziyaretlerinin ardından ilden ayrılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim