• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 8 °C

Bakan gitti, tartışma bitmedi!

Bakan gitti, tartışma bitmedi!
Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Şahin’in Tunceli ziyaretinde Vali Mustafa Taşkesen tarafından ölüm orucu eylemcisi Hüsnü Yıldız’a söylenen sözlerin yankısı devam ediyor.

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Şahin’in Tunceli ziyaretinde Vali Mustafa Taşkesen tarafından ölüm orucu eylemcisi Hüsnü Yıldız’a söylenen sözlerin yankısı devam ediyor.
Konuya ilişkin haberin basında yer almasının ardandan Tunceli Valiliği tarafından internet sitesi üzerinde yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimize İstanbul’dan gelerek, 1997 yılında çatışmada ölen kardeşinin cenazesini alamadığı gerekçesi ile açlık grevi yapan Hüsnü Yıldız’ın, İlimizde bulunan Bakanımız Sayın Fatma Şahin’in KAMER Vakfını ziyareti esnasında yanına yaklaşıp derdini anlattığı sırada Sayın Bakanımızın “Daha özgür bir Türkiye için mücadele ettiklerini, sivil bir anayasa çıkarmak için çalıştıklarını, yeni bir anayasa yapılması neticesinde bu tür sorunların çıkmayacağını, ama bunun için topyekun mücadele edilmesi gerektiğini” ifade ettiği sırada Sayın Valimiz iki yıldır Tuncelili hemşerileri ile kurduğu gönül bağını da göz önüne alarak, mütebessim ve esprili bir şekilde “Sivil anayasa konusunda topyekun bir mücadeleye Tuncelilerin destek vermeyeceklerini” ima eden sözler sarf etmiştir.

Bu üç beş saniyelik enstantane Sayın Valimizin Tuncelili hemşerileri hakkındaki düşüncelerini yansıtmadığı, bunun kesinlikle bir şikayet değil, olsa olsa dost sitemi olduğu, vicdanında toplu iğne başı kadar kararmamış yer olan herkes tarafından gayet iyi değerlendirileceğine inancımız tamdır.”

Valilik açıklamasına Tunceli Gazeteciler Derneği’nden de yazılı bir açıklamayla karşılık verildi.
Dernek açıklamasında şunları kaydetti: “Valilik açıklamasının son bölümünde yer alan ifade ile görevlerini yapan gazeteciler, dolaylı olarak “vicdansız” olmakla itham edilmişlerdir.

Dost sitemleri güler yüzle anlatılsa bile bu denli önemli cümlelerin basın karşısında sarf edilmemesi gerektiğini Sayın Vali çok iyi bilmektedir. Keza bunun bir dost sitemi mi yoksa Sayın Valinin içindeki gerçek duygular mı olduğu konusunu da haberi okuyan, izleyen ve dinleyenlerin taktirine bırakıyoruz. Sayın Vali; halkın özgür iradesi ile verdiği kararı eleştirdiği bu cümlelerin arkasında durmak yerine gazetecilerin yaptığı doğru haberi eleştirmeyi tercih etmiştir.
 Tunceli Valiliği tarafından görevini yapan gazetecilere yönelik bu açıklamayı bir talihsizlik olarak değerlendiriyoruz.”

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim