• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 25 °C

Aygül Doku 5. kez hakim karşısındaydı

Aygül Doku 5. kez hakim karşısındaydı
Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yanan kayıp olan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’nun yargılandığı dava Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Abla Doku, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un babası Engin Yücel’in kriminal inceleme yapılmadan evlerini taşımasına engel olurken süpürge makinesinin kırılması gerekçesiyle yargılanıyor. Dava tekrar görülmek üzere 20 Ocak 2022’ye ertelendi.

Duruşmaya kurum temsilcileri ve gazeteciler katıldı. Kurum temsilcileriyle birlikte Aygül Doku’ya destek amaçlı gelenlerin, kolluk kuvvetleri tarafından adliyeye girişleri engellendi. Duruşma sonrası adliye çıkışında açıklama yapıldı, açıklamada Aygül Doku ve Dersim Kadın Platformu adına Nurşat Yeşil konuştu. Doku, şüpheliler Zaynal Abakarov ve eski polis Engin Yücel’in yargılanması yerine kendisinin yargılanmasına tepki gösterdi.

Gülistan’ın olmayışının 689. günü olduğunu ve 689 gündür Gülistan’ı aradıklarını dile getiren Doku, “Ben burada özellikle yetkililerin kamerasına bakıp konuşacağım. Zaynal Abakarov ve eski polis Engin Yücel evini taşıyordu. Biz bu ev taşınmasın dedik, bu evde kriminal inceleme yapılmadı. Ve bizim kulağımıza Gülistan’ın bir parçası o evdedir sözleri geliyordu. Evlerini apar topar taşıdılar ve bu ev niye taşınıyor dediğim için beş defa duruşmaya geldim. Ve beş defadır karara bağlanmıyor. Neden bağlanmıyor, onu da anlamış değilim. Gülistan Doku 21 yaşında üniversiteli gencecik bir kadın. 689 gündür adaletin Gülistan Doku için işlemesi gerekirken baş şüphelisi 24 saat gözaltına bile alınmadı” dedi.

Zaynal Abakarov’un yargılanıp sorgulanması gerekirken kendisinin yargılandığını söyleyen Doku, “Adalet Gülistan Doku için işlemiyor, bir elektrik süpürgesi için işliyor. Bugün adaletin 21 yaşında gencecik, benim sabahları uyandıramadığım kız kardeşim için işlemesi gerekirken tekrar bu şekilde işledi. 689 gündür Gülistan’ı ailesi gibi arayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dersim Kadın Platformu olarak ilk günden beri bu olayın takipçisi olmaya devam ettiklerini söyleyen Yeşil, “Şüpheliler ilk günden beri hiçbir şekilde şüpheli sıfatı görmediler, bunlara ilişkin işlem yapılmadı. Şahıs eğer emniyet mensubu olmasaydı prosedür aynı bu şekilde mi olacaktı? Mahkemenin de tarafsız olduğunu düşünmüyoruz ve bu mahkemeden de çok adil bir sonuç çıkacağına inanmıyoruz. Ama şunun bilinmesi gerekiyor; Gülistan Doku bir sembol ve Gülistan Doku’nun olayı çözülmediği sürece bu ülkede kadınlar katledilmeye devam edecek.  Bizler Dersim Kadın Platformu olarak bütün kamuoyunu ve kadınları Aygül Doku’nun davasına ve Gülistan Doku’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.PİRHA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim