• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 12 °C

Ameliyatsız Vücut Germek Mümkün

Dr.Eylem Acar

Yaşlanma süreciyle birlikte diğer organlarda olduğu gibi, deri de zamanla morfolojik ve fizyolojik olarak geriler, fonksiyon kaybına uğrar. Diğer organlardan farklı olarak, derideki yaşlanma sürecinde fiziksel, kimyasal ve mekanik çevresel faktörler de etkilidir. Hem kronolojik yaş hem de çevresel faktörler ve yaşam tarzının da etkisiyle deride gevşemeler, sarkmalar meydana gelir. Uzun süre kontrolsüz yapılan diyetler, sık kilo alıp verme, yetersiz ya da yanlış egzersizler de ciltte sarkmalara neden olabilir. Vücuttaki deri gevşekliği özellikle kol, bacak içi, karın derisinde göze çarpmaktadır. Her ne

kadar spor yapılsa da bu bölgelerde sıkılaşma sağlamak için egzersiz her zaman tek başına yeterli olmamaktadır.

Son dönemlerde ilerleyen teknoloji sayesinde ameliyatsız bir şekilde vücudun istenilen bölgesinde sıkılaşma sağlamak mümkün.

Bu konuda oldukça başarılı teknikler söz konusu. Fokuslu Ultrason ve Tripolar Radyofrekans teknolojileri; ağrısız acısız yan etkisiz bir şeklide cilt istenilen bölgelerde sıkılaşma yaparak cildin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlamaktadır. Vücudun durumuna göre cildin ihtiyacına göre gerekirse her iki teknik kombine bile edilebilir.

Fokuslu Ultrason tek seansta vücutta mucizeler yaratabilen bir sistemdir. Kol içi sarkmalarına, iç bacak-dış bacak, popo düşüklüğü ve karın bölgesindeki gevşek dokunun toparlanmasında kullanılması uygundur. Bayan ve erkeklerde uygulanabilir. Erkeklerde boyun sarkmaları ve gevşekliğinde çok etkili olurken, kadınlarda özellikle kol içi ve bacak içi sarkmalarda çok başarılı.

Ulrasound ile lifting etkisi; cildin alt katmanlarında ‘sıcak noktalar’ oluşmasını sağlıyor. Küçük ısı hasarları dediğimiz bu noktalar sayesinde, cildin kendini onarma süreci tetiklenerek,cilt altında bulunan ‘bağ dokusu’ güçlendiriliyor. Güçlenen bağ dokusu ile birlikte kolajen üretimi artıyor ve bu durum cilt yüzeyinde ‘lifting’ etkisi yaratmasını sağlıyor. Yüz, boyun, dekolte, vücut bölgesinde bir bedene yakın incelme, daralma görülüyor.

Ciltteki sıkılaşma ve parlaklık anında fark ediliyor.

Uygulama yapılan yerdeki sarkma ve kırışıklıklar büyük ölçüde yok oluyor. Yüksek fokuslu ultrasound terapi yaptıran kişide gözlemlediklerimiz ve kişinin kendinde fark ettikleri öncelikle; daha önceki sarkmış görünümünden eser yok. Sıkı ve gerginlik hissi, cildin tonusunun ve kalitesinin artması, çizgilerin ve kırışıklıkların azalması, gıdılı ve yağlı görünümün azalması, düşük ve asık yüz ifadesinin yukarı doğru kalktığını daha genç bir görünüm elde edildiği ifade edilir oluyor. Dışarıdan bakan gözler genelde; ''çok güzel dinlenmiş görünüyorsun'', ''yüzün küçülmüş'' ''kilo mu verdin'', ''kilo verdiysen bile hiç sarkma, kırışıklık yok bir şey mi yaptırdın'' gibi…oluyor.

Yardımcı olarak kullanılan cihazlar arasında son dönemde etkinliği ve faydaları sonuçlarla kanıtlanmış; TRİPOLAR RADYOFREKANS teknolojisinden de oldukça başarı sağlanmaktadır. Trilipo uygulamaları girişimsel olmayan vücut şekillendirme ve deri sıkılaştırma amaçlı en gelişmiş çözümlerdir. Sonuçları ilk uygulamadan hemen sonra görülür, ancak kesin sonucu almak için birkaç seans gerekmektedir.

Radyofrekans enerjisi cildi zarar vermeden ısıtarak, yağ hücrelerinin eritilmesini ve kollajen üretimini tetikler. Kas aktivasyonu yaptığı için hem kaslarda sıkılaşma olur hem ciddi bir deri liftingi sağladığından vücut gergin ve sıkı bir görünüm kazanır.

TriPollar Radyofrekans Teknolojisi: 3 elektrod (kutup) arasında akar.

- Kutupların dönüşümlü hale gelmesi güvenilir ve tolere edilebilir bir tedavi sağlar, soğutma gereksinimi olmaz.

- Derinliği kontrol edilebilir ve sadece tedavi alanı ile sınırlıdır.

- Mono –polar akım tüm vücuda öngörülemeyen bir biçimde akabilir.

-TriPollar RF klinik ve histopatolojik olarak aynı anda ve eşit biçimde hem yüzeysel (dermal) hem de derin (hipodermal) katmanları (20 mm) ısıtabilmektedir.

-RF frekansı 1MHz’dir, bu yağ dokusu ve deri için için en etkili frekanstır.

Daha sıkı, daha sağlam bir deri görüntüsü elde edilmektedir.

Sonuçlar ilk tedaviden itibaren görülmektedir.

6-8 tedaviden oluşan kürler uzun dönemli sonuçlar sağlamaktadır.

Bu yazı toplam 19287 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim