• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

Alican Önlü'den 'gençlik merkezi' tepkisi

Alican Önlü'den 'gençlik merkezi' tepkisi
HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Müftülüğü’nün ‘Hz. Ali Diyanet Gençlik Merkezi’ açmasına tepki gösterdi. Önlü, "Raye Haq inancı özünden ve kimliğinden koparılmak istenmektedir” dedi.

Tunceli Müftülüğü öncülüğünde Munzur Üniversitesi kampusu içerisinde "Hz. Ali Diyanet Gençlik Merkezi" açıldı. HDP Milletvekili Alican Önlü, söz konusu gençlik merkezine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Önlü, "Başta Munzur Üniversitesi olmak üzere Dersim’de bulunan devlet kurumları asimilasyon ve yıkım politikalarının yürütücüsü konumundadır. Nasıl ki Diyanet üzerinden Alevi toplumu asimile edilmek isteniyorsa Tunceli Müftülüğü üzerinden de Raye Haq inancı özünden ve kimliğinden koparılmak istenmektedir” dedi.

ASİMİLASYON TEPKİSİ

Kurulduğu günden bu yana Munzur Üniversitesi’nin eğitim merkezi olarak değil de asimilasyon ve yozlaştırma kurumu olarak faaliyet yürüttüğünü belirten Önlü, “Tarikatlarla, cemaat kadrolaşmalarıyla stratejik bir konuma sahip olan Munzur Üniversitesi kampüsüne bu kez de Tunceli Müftülüğünün girişimleriyle “Hz. Ali Diyanet Gençlik Merkezi” açıldı. Tunceli Müftüsünün sosyal medya paylaşımlarından anlaşılacağı gibi yakın zamanda Hz. Fatıma Gençlik Merkezi ve Ehl-i Beyt Kur’an Kursunun da açılacağı ifade edilmektedir. Başta Munzur Üniversitesi olmak üzere Dersim’de bulunan devlet kurumları asimilasyon ve yıkım politikalarının yürütücüsü konumundadır. Nasıl ki Diyanet üzerinden Alevi toplumu asimile edilmek isteniyorsa Tunceli Müftülüğü üzerinden de Raye Haq inancı özünden v kimliğinden koparılmak istenmektedir. Nasıl ki Tunceli Valisi mülki idari amir gibi değil de Saray iktidarının Dersim’deki il başkanı gibi hareket ediyorsa Tunceli Müftüsü de saray rejiminin misyonerliğine soyunmaktadır” dedi.

PROJEYE BAŞARIYA ULAŞAMAZ

Önlü asimilasyona dikkat çekerek şöyle devam etti; “Dersim Raye Haq inancı ve kültürü üzerinde bu denli pervasızca yürütülen asimilasyon ve yıkım projelerini, inanç yerlerimizin restorasyon adı altında özünden koparanları, cemevlerini siyasi emellerine alet edenleri lanetliyoruz. Stratejik ve sistematik olarak 100 yıldır Dersim’in kadim inancını, dilini ve kültürünü yok sayan, inkâr ve asimile etmeye çalışan, barajlarla, kalekollarla, maden ocaklarıyla ve av turizmiyle doğasına ve canlılarına karşı yürütülen bu projeler geçmişte olduğu gibi bugün de başarıya ulaşamayacaktır.”

CANER AKTAN

dersim-devlet-asimilasyon-politikasi-alevilik-4-scaled-e1652362619653.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim