• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 9 °C

Alican Önlü, Mahmut Tat için inceleme talep etti

Alican Önlü, Mahmut Tat için inceleme talep etti
HDP Milletvekili Alican Önlü, Dersim'de minibüs şoförlüğü yaparken hakkında açılan bir dava nedeniyle İsveç'e giden ve İsveç hükümeti tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye iade edilen Mahmut Tat için İnsan Hakları Komisyonu'ndan inceleme yapılmasını t

İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki NATO görüşmeleri devam ederken, İsveç’te Dersimli Mahmut Tat polis tarafından gözaltına alınarak Türkiye’ye iade edildi. Türkiye'ye iade edilen Mahmut Tat, hakkındaki örgüt üyeliği iddiasıyla açılan dava nedeniyle tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. İsveç’e gitmeden önce Dersim’de minibüs şoförlüğü yapan Mahmut Tat, hakkındaki itirafçı ifadesi nedeniyle yargılandı ve 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

7 YIL ÖNCE İLTİCA TALEP ETTİ

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na bir dilekçe sunan HDP Milletvekili Alican Önlü şu ifadeleri kullandı; "Adil yargılanmadığını ve hakkındaki suçlamaların temelsiz olduğunu söyleyen Tat, davasıyla ilgili yaptığı itirazların ardından 7 yıl önce İsveç’e gelerek iltica talebinde bulundu. 22 Kasım’da İsveç’te gözaltına alınan Mahmut Tat önce Mölndal’da bulunan gözetim merkezine götürülmüş daha sonra da yakınlarına haber verilmeden Märsta’daki gözetim merkezine götürülmüştür."

METRİS CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ

"Nakil edildiği sıralarda kelepçeli tutulan Mahmut Tat işlemlerinin tamamlanmasının ardından Başkent Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'ndan havalanan tarifeli uçakla 2 Aralık tarihinde gece saatlerinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. Polislerce uçaktan alınan Mahmut Tat, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne ardından sağlık kontrolünden geçirilip Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Tat, daha sonra “PKK üyeliği” iddiasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi"

ARAŞTIRMA YAPILMASINI İSTEDİ

"İsveç’ten Türkiye’ye pazarlık sonucu getirilen Mahmut Tat’ın tedavisinin engellenmesi, ilaçlarının kendisine verilmemesi, tek kişilik odaya alınarak ailesi ve avukatları dahil kimseyle görüştürülmemesinin araştırılması adına TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonun acil olarak ilgili makamlardan bilgi talep etmesini ve vekillerden oluşan bir heyetin Mahmut Tat’a uygulanan hak ihlallerinin yerinde inceleme yapılabilmesi için Metris Cezaevine gönderilmesini arz ve talep ediyorum"

HABER: CANER AKTAN

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim