• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 16 °C

7. Düzgün Baba Anması yapıldı

7. Düzgün Baba Anması yapıldı
Tunceli'nin Nazımiye İlçesinde 7. Düzgün Baba Anma etkinlikleri ilçe merkezinde başladı.

Tunceli'nin Nazımiye İlçesinde 7. Düzgün Baba Anma etkinlikleri ilçe merkezinde başladı.
Nazımiye Kaymakamlığı, Nazımiye Belediyesi ve Düzgün Baba Kültür Kalkınma Tanıtım ve Yatırım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği anma etkinliği, ilçe merkezinde Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek tarafından yurt içi ve yurt dışından gelenlerin karşılanması ile başladı.
Misafirlere verilen kahvaltı ikramının ardından programa, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Düzgün Baba Dağının eteğinde yapılan Düzgün Baba Cemevinde devam edildi.
Programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, ilçe Kaymakamı Rasim Belge, CHP Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç, Hüseyin Aygün, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Avrupa’dan ve Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anma etkinliğinde açılış konuşması yapan Nazımiye Belediye Başkanı Kırmızıçiçek, Düzgün Baba mekanın Aleviler için son derece önemli ve kutsal bir mekan olduğunu ifade ederek, “Düzgün Baba Mekanı her yıl ortalama 70-80 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. İlçemiz için bu kadar önemli olan bir mekanın sorunlarının çözülmesi için ilgili kurumlardan destek bekliyoruz” dedi.
Düzgün Baba Anma etkinliğine katılmaktan onur ve guru duyduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, “Zor bir coğrafyada, zor koşullarda uzun yıllardır yaşamaktasınız. Türkiye’nin belki orta yeri ama yer yönüyle çile içerisinde ama inançlı kararlı zaman zaman Türkiye’de siyasal anlamda aydınlanmanın ışığını yakmış, Türkiye’nin çağdaş dünyayla buluşması, çağdaş görüş ve düşüncelerle yönetilmesi için kafa yormuş insanların yaşadığı bir yerdir” dedi. 
Şike olaylarında değinen Çetin şunları söyledi; “Şimdi Türkiye’nin gündeminde ne açlık var ne işsizlik var ne yoksulluk var. Varsa yoksa bir şike. Hemen hemen tüm televizyon kanallarında onbeş günden bu yana işte Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu, şike yapıldığını vs.yi konuşuyor. Değerli arkadaşlar sevgili Dersimliler, hepimizin gözü önünde oyunlar oynanıyor. Oy alabilmek için önce bizi eleştirdiler, projelerimize dil uzattılar. Sonra projelerimizi yaşama geçirmek, uygulamaya geçirmek için çaldığını bir kenara bırakıyorum. Ama Tunceli halkı çok iyi biliyor ki; bundan evvel ki yerel seçimlerde eksi 25 derecede size buzdolabı televizyon vererek oyunuzu alamaya kalktılar. Antep’te geçtiğimiz yıl referandumda, 45 derece sıcakta kömür dağıtarak oylarınızı almaya çalıştılar. Bu seçimlerde de devletin her türlü olanağını kullandılar her türlü rüşveti, haklımızın yoksulluğunu, inancını, dinini kullanarak sömürdüler ve oya tahvil yaptılar. E Fenerbahçe şampiyon olurken şike yapıyor da Tayyip beyin yaptığı şike değil mi? Siyasal şike değil mi?” diye sordu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Işık, “Tayyip Erdoğan’a buradan sesleniyorum. Burada Düzgün Baba diye halkımızın asırlardan buyana gelip murat ettiği ta dağın tepesine çıkıp yüz sürdüğü bir Düzgün adam var. Eğer siyaseti düzgün yapmak istiyorsan? Tayyip Bey Tunceli senide kabul eder. Düzgün Baba’ya yüz sür o da sana ilham versin” dedi.
 
Nazımiye Kaymakamı Rasim Belge ise yaptığı konuşmada, “Biz burada her zaman böyle bir ortamı, herkesin huzur içerisinde bir arada olabileceği, biri birileriyle konuşa bilecekleri, sohbet edebilecekleri, dertleşe bilecekleri, bir birilerini anlaya bilecekleri bir ortamın hayalini kurduk. Sizi de burada görmekten çok çok mutlu olduk. Özellikle kültürünüzü, tarihinizi, dilinizi ve inanç değerlerinizi, sosyal değerlerinizi korumak için göstermiş olduğunuz çabayı özellikle takdirle ve saygıyla karşılıyoruz. Bu çabanın somut bir göstergesi olan bu günde sizinle beraber burada Düzgün Baba’nın huzurunda bu atmosferi paylaşmaktan dolayı çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu mekanın sorunları var farkındayız. Ama bu sorunların bir sonraki etkinliğe kadar çözülmesi için gerekli çalışmayı yapacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
      
Konuşmaların ardından program Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, CHP Genel Başkanı İzzet Çetin’e günün anısına plaket takdimi yapması, vatandaşlara ikram ve Cem tutulması ile devam edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim