Nazımiye karayolunda ilçeye 5 kilometre mesafedeki Kapıbaşı köyü mevkiinde yürütülen yol yapım çalışmaları sırasında toprakta yarılma oldu. Bu nedenle aralarında 200 yıllık mezarların da bulunduğu bazı mezarlar zarar gördü.Köylülerden Zülfü Kişioğlu (68), yetkililerden zarar görün mezarlıkları için çalışma yapılmasını talep ederek, "Köyümüzün sınırları içinde geçen yeni karayolu yapımı sırasında toprak yarık oluştu. Toprak kaymasının ardından 200 yıllık taş mezarların da bulunduğu çok sayıda mezar tahrip oldu. Bu mezarlıkta olan 10 mezar çok eski tarihlere ait en az 200 yıllık ve şu an hepsi parçalanmış ya da yerinden sökülmüş. Toprak kaymasında evler de zarar görebilirdi. Bir an önce önlem alınması gerekiyor" dedi.Öte yandan karayolunda yol yapım çalışma yapan yüklenici firmadan açıklama yapılmadı.
Yol çalışmasında mezarlar zarar gördü

Nazımiye ilçesinde, yol yapım çalışması sırasında toprağın yarılması sonucu bazı mezarlar zarar gördü.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim/Tunceli’nin Tarihi ve Arkeolojisi Paneli 29 Kasım’da GerçekleşiyorDersim’in arkeolojik ve tarihsel mirası, 29 Kasım 2025’te düzenlenecek kapsamlı bir panel ve sergi ile ele alınacak.
Tunceli Müzesi’nde Çifte Etkinlik: Kadınların İçsel Yolculuğu ve Göçün Türküsü BuluşuyorTunceli Müzesi, 28 Kasım 2025’te hem genç bir sanatçının kişisel sergisine hem de gurbetin izlerini taşıyan özel bir müzik programına ev sahipliği yapacak.
Dersim'de itfaiye alarmı: Araçlar arızalı, ekip eksik, kent risk altında!Deprem riski yüksek Dersim'de belediye itfaiyesinin araç ve ekipman eksikliği endişe yaratıyor. Atıl durumdaki araçlar ve yetersiz personel, olası yangın ve afetlerde kent halkını ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakıyor.
Fırat EDAŞ’tan Saha Çalışanlarına “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi”Çalışan sağlığını birinci plana alan kurum kültürüyle iş güvenliği bilincini yaygınlaştıran Fırat EDAŞ, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek amacıyla saha çalışanlarına yönelik “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi” gerçekleştirdi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























