• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 14 °C

YEREL YÖNETİMLERDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL DE KADRO İSTİYOR...

YEREL YÖNETİMLERDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL DE KADRO İSTİYOR...
Tunceli’de, sözleşmeli belediye ve İl Özel İdaresi personeli yaptıkları basın açıklaması ve oturma eylemiş ile kadro hakkı istediler.

Tunceli’de, sözleşmeli belediye ve İl Özel İdaresi personeli yaptıkları basın açıklaması ve oturma eylemiş ile kadro hakkı istediler.
Tunceli Belediyesi Binası önünde bir araya gelen Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyesi bir grup basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de destek verdiği eylemde TÜM BEL-SEN Tunceli Şubesi Başkanı Mazlum Doğan bir açıklama yaptı. Doğan, yetkili bakanların 10 günden beri internet sitelerinde paylaştığı, kamuoyunda tüm sözleşmelilerin kadroya alınacağı yönünde beklenti yaratan açıklamalarına ilişkin 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan düzenlemeye göre 657-4-B statüsünde ve 4924 Sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel statüsünde çalışanların kadroya alınacağının belirtilmekte olduğunu dile getirerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında, yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin ilgili KHK kapsamına girmediği açıklaması yaptı. Buna ilişkin birçok yargı kararı ve idari düzenleme olmasına rağmen yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin 4-B'li çalışanlardan ayrı değerlendirilmesi açıkça bir ayırımcılık olup, Anayasa, uluslararası sözleşmelere ve temel insan haklarına aykırıdır" dedi.
Hükümetin bir lütufmuş gibi sunduğu bu düzenlemenin aslına yıllardır emekçilerin sürdürdüğü bir mücadelenin ürünü olduğunu belirten Doğan, "Böylesi bir ayırımcılığı kabul etmeyen kamu emekçileri olarak, kim ne derse desin, ilgili düzenlemenin yerel yönetimlerde sözleşmeli olarak çalışan binlerce kamu emekçisini de kapsadığına inanıyor ve bunun uygulanması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu çağrılar kapsamında ilk olarak sözleşmeli statüde çalışan tüm üyelerimiz olarak örnek dilekçeleri doldurup ilgili makamlara iletilmek üzere kendi kurumlarına başvuracağız ve kadro talebinde bulunacağız" dedi.
Gösteri 5 dakikalık oturma eylemi ardından olaysız sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim