Yürüyerek ulaşılan mezrada sedyeye alınan kadın, yine karda uzun süre yaya olarak taşınarak kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Nazımiye İlçesi'ne bağlı Turnayolu Köyü Boncuk Mezrası'nda yaşayan 61 yaşındaki yüksek tansiyon hastası Nimet Atik rahatsızlandı. Bunun üzerine Atik'in yakınları durumu 112 Acil Komuta Merkezine bildirdi. Mezra yolunun kapalı olması nedeniyle sağlık ekibi de hasta kadına ulaşmak için AFAD'dan destek istedi.
Turnayolu Köyü'ne kadar araçla giden AFAD ve sağlık ekibi, yolun karla kapalı olması nedeniyle yaklaşık bir saat boyunca yürüyerek hasta kadına ulaştı. Evinde ilk müdahalesi yapılan hasta kadını ekipler, sedye ile yaklaşık bir saat süren zorlu yaya yolculuğun ardından köyde hazır bekletilen ambulansa ulaştı. Ambulansa alınan yaşlı kadın ilçede bulunan Toplum Sağlığı Merkez'inde kaldırılarak tedavi altına alındı.
Atik'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yaşlı kadının yardımına sağlık ve AFAD ekipleri yetişti

Nazımiye’de yolu karla kapalı bir mezrada rahatsızlanan yüksek tansiyon hastası yaşlı kadının imdadına AFAD ve sağlık ekipleri yetişti.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İl Başkanı Yöntürk’ten Bayram MesajıAnahtar Parti Tunceli İl Başkanı Ömer Mustafa Yöntürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
1994’te Köprüleri Kesilen Kazanç Mezrası Sakinleri: “Köprü Aynı Yere Yapılsın”Kazanç mezrası sakinleri, 1994 yılında köylerine ulaşımı sağlayan köprünün kesilmesinin ardından köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, yapılması planlanan yeni köprünün farklı bir alana değil eski yerine inşa edilmesini istiyor.
Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü’nden Kemal Kahraman söyleşisiDersim’de faaliyet yürüten Munzur Üniversitesi Halk Bilimi Kulübü, derlemeci ve müzisyen Kemal Kahraman’ın katılımıyla söyleşi düzenleyecek.
Munzur Mücadelesinde Yön Arayışı: Sahaya DönmekDersim’de ekolojik sorunlara karşı verilen mücadelenin seyrine baktığımızda, şimdiye kadarki kazanımların başında halkın doğrudan ve fiili müdahalesinin geldiği açıkça görülür.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim































